Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2015 03:13

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Χιλιάδες γραμμές γράφτηκαν με αφορμή τον θάνατο του ηθοποιού Μηνά Χατζησάββα και των δικαιωμάτων σε αστικά και περιουσιακά ζητήματα των ομοφυλόφιλων ατόμων. Προφανώς το θέμα πουλάει στις τηλεοράσεις, στο διαδίκτυο. Πιασιάρικο, σκανδαλοθηρικό, εξιτάρει την νεοελληνική κοινωνία που απολαμβάνει ηδονικά από την κλειδαρότρυπα την προσωπική ζωή του άλλου. Απόλυτα λογικό να νομοθετήσει η πολιτεία (ή ο Καίσαρας στο παρελθόν) το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων ατόμων, που πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα κατά το νόμο, με όλους τους συνανθρώπους τους. Όπως και απόλυτα λογικό το να γίνεται η καύση ενός ανθρώπου που δεν επιθυμεί θρησκευτική ταφή. Ο Τριαδικός Θεός μάς έδωσε πνεύμα ελευθερίας, στο ποιος θα επιλέξει να βαδίσει στο πλευρό Του, σηκώνοντας ο καθένας μας τον Σταυρό του.

Επίσης είναι ιδιαίτερα υποκριτικό να μπαίνει κανείς στο ομοφυλοφυλικό “κρεβάτι”, γνωρίζοντας το τι συμβαίνει στις σχέσεις των συμβατικών ζευγαριών και την κρίση που περνούν οι γάμοι, με τα διαζύγια να αυξάνονται κατακόρυφα. Από εκεί και πέρα. Οφείλουμε να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να δίνεται ως πρότυπο στην ελληνική κοινωνία, μέσα από τα σίριαλ και τον βομβαρδισμό των media κάθε τι μη αποδεκτό από την πατερική παράδοση που οδήγησε το έθνος μας στο να δώσει χιλιάδες μαρτύρων και νεομαρτύρων. Το τι κάνεις ο καθένας στην προσωπική του ζωή είναι δικό του θέμα. Όπως και το πώς θα κρίνει ο Θεός τους ανθρώπους στην Δευτέρα Παρουσία.

Η ελλαδική εκκλησία πρέπει η ίδια να επιζητήσει την αποκοπή της από την κοσμική εξουσία, που άγεται και φέρεται από παγκοσμιοποιημένα λόμπι του συγκρητισμού. Πρότυπο μας ας είναι η καθ΄ημάς Ανατολή και οι ασκητές του Αγίου Όρους, που λιπόσαρκοι και απομακρυσμένοι από τα υλικά αγαθά απολαμβάνουν τον αιώνιο έρωτα του Τριαδικού Θεού, αναζητώντας την αγάπη με τα πνευματικά τους μάτια και όχι με τη σάρκα. Πρότυπο μας ας είναι οι νέοι Άγιοι μας, ο Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης, ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης και όχι τα είδωλα τούτου του ματαιόδοξου κόσμου.

Θεόδωρος Ελευθεριάδης

Διαβάστηκε 324 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ