Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 03:35

Μνήμες ζωής και δημιουργίας από τον Γιάννη Μπουτάρη

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Απολύτως πηγαίος και περιγραφικός ο Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της ημερίδας των πρώτων οινοποιείων της Νάουσας, στις φετινές εκδηλώσεις της πόλης του οίνου. Θυμήθηκε, θυμήθηκε, θυμήθηκε! Από τα παιδικά του χρόνια κοντά στον παππού του, τον πατέρα και τον μπάρμπα του, κι όλους τους ανθρώπους που τον οδήγησαν και μετά στήριξαν την ενασχόλησή του με το αμπέλι, και τη μετάβαση από την παραγωγή τσίπουρου στην παραγωγή κρασιού.

Μνήμες έρχονταν κι έφευγαν, ο χρόνος και οι τόποι πήγαιναν και γύριζαν, κι ο κυρ Γιάννης με τον γνωστό ήρεμο τρόπο του, θυμόταν, περιέγραφε, αναπολούσε. Σαν νεράκι μέσα στο κατακαλόκαιρο απολαμβάναμε όλοι μας τις αφηγήσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ωστόσο η εξαιρετική εκδήλωση έπρεπε να ολοκληρωθεί γιατί ακολουθούσαν και άλλες στο ημερήσιο πρόγραμμα.

Παρότι απολάμβανε κι αυτός με τη σειρά του τις ελκυστικές αναφορές του πατέρα του, ο γιος του Στέλιος τον επανέφερε στη... χρονική πραγματικότητα. Κι ο κυρ Γιάννης ολοκλήρωσε κάπου εκεί την ιστορία μιας ζωής. Ελπίδα μας ότι θα ακούσουμε κι άλλα περισσότερα για εκείνα τα παλιά χρόνια με την πρώτη ευκαιρία.

Διαβάστηκε 510 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις