Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014 15:31

Αγρότες: Κήρυξη Ημαθίας και Πέλλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για πάγωμα των οφειλών λόγω εμπάργκο

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θέματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής λόγω της κρίσης του ροδάκινου τέθηκαν στις συναντήσεις αντιπροσωπείας των τριών αγροτικών συλλόγων της Ημαθίας  και του Κώστα Βοργιαζίδη με τους κ.κ. Κουκουλόπουλο και Κουβέλη.

 

Ειδικότερα  τέθηκαν τα θέματα:

 

  • Της επιμονής σε θέματα αγορών και ιδιαίτερα της εμμονής  της προσπάθειας  για την ανάκτηση αλλά και τη διεύρυνσή τους, με σκοπό την απορρόφηση της παραγωγής αλλά και τη συνέχισης μιας καλλιέργειας ιδιαίτερα δυναμικής και σημαντικής τόσο για τους αγρότες όσο και για την εθνική οικονομία.
  • Της άμεσης απαίτησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ουσιαστικής  αύξησης του ποσού των αποζημιώσεων ανάλογα με τις εξαγωγές και τις απώλειες που είχε η κάθε χώρα από την επιβολή του ρώσικου «εμπάργκο», αλλά και του ποσού που αναλογεί στη διαδικασία προώθησης και διαφήμισης του προϊόντος.
  • Την ενεργοποίηση του ταμείου κρίσεων της Ε.Ε. αλλά και της νέας ΚΑΠ στο ζήτημα της κάλυψης των απωλειών από τις συνθήκες της αγοράς οι οποίες από την αρχή εξελίχθηκαν δραματικά για τους Έλληνες παραγωγούς.
  • Της ορθολογικής και αδιάβλητης αποζημίωσης των παραγωγών, καθώς και της εξίσωσης των οργανωμένων σε Ο.Π. και των μεμονωμένων παραγωγών απέναντι στο ζήτημα.
  • Τις παραπέρα διευκολύνσεις και την κήρυξη των δύο νομών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διευκολύνοντας τη δυνατότητα παγώματος των οφειλών σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς.
  • Τη μέριμνα και για τα προϊόντα που ακολουθούν.
  • Της αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης του κλάδου της Γεωργίας γενικότερα αλλά και της ροδακινοκαλλιέργειας ειδικότερα, ώστε με νέα δυναμική, εθνικό σχεδιασμό και διεπαγγελματική συνεργασία να μπορέσουμε τώρα και στο μέλλον, να διατηρήσουμε ζωντανό το προϊόν και τους παραγωγούς.
Διαβάστηκε 314 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ