Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 16:23

Έμποροι της Μακεδονίας: Σε εξόντωση των μικρών επιχειρηματιών οδηγούν τα πρόστιμα για την ανασφάλιστη εργασία

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας διαμαρτύρεται εντονότατα για την αψυχολόγητη και πέρα κάθε λογικής απόφαση του Υπουργού Εργασίας για την επιβολή κατά δήλωση και δική του εξοντωτικών προστίμων και ποινών για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. 

Είναι απορίας άξιο εάν οι σχεδιάζοντες και αποφασίζοντες αυτά τα μέτρα έχουν κάποια επαφή με την αγορά και με την επιχειρηματική πραγματικότητα διότι αν πραγματικά διέθεταν αυτή την επαφή θα γνώριζαν πολύ απλά  ότι «λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν» πλέον.

 Για το ελληνικό εμπόριο η ανασφάλιστη εργασία είναι μια πραγματική μάστιγα και πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Πολιτεία με σοβαρές παρεμβάσεις. Ωστόσο το ύψος του προστίμου, που λαμβάνει χαρακτηριστικά «κεφαλικού φόρου», στην πραγματικότητα, αντί να φρονηματίζει, εξοντώνει τους επιχειρηματίες στο βαθμό που, σε ορισμένες περιπτώσεις, ισούται με τον ετήσιο τζίρο μιας πολύ μικρής επιχείρησης. Δεν αρνούμαστε τη λογική επιβολής προστίμου. Ο οποιοσδήποτε παρανομεί είναι υπόλογος στην Πολιτεία και στην κοινωνία και θα πρέπει να υποστεί τις απαραίτητες κυρώσεις. Ωστόσο το πρόστιμο πρέπει να επιβάλλεται με σκοπό τη συμμόρφωση και όχι την εξοντωτική τιμωρία. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας ζητά από τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση τον εξορθολογισμό των επιβαλλόμενων προστίμων έτσι ώστε να μην διακυβεύεται η επιβίωση μιας μικρής εμπορικής επιχείρησης. 

 

Διαβάστηκε 265 φορές

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 18:07 δημοσιεύθηκε από Νίκος

    Έχετε πολύ πλάκα τελικά!!! Ανασφάλιστοι, απλήρωτοι, στο έλεος του θεού!!! Αντί να συμφωνείτε με την απόφαση αυτή και να την εφαρμόζετε, διαμαρτήρεστε! Δεν υπάρχει επιχείρηση που να μην απασχολεί ανασφάλιστο ή να δουλεύει παραπάνω ώρες από αυτές που έχει δηλώσει ο εργοδότης του ή ακόμα και να του κολλάει ένσημο υπάλληλου γραφείου και να ρίχνει μπετά!!! Συμμορφωθείτε γιατί κάποια μέρα θα τα λουστείτε. Αν δεν πληρώσετε τις εισφορές σας στο ΙΚΑ πώς θα πάρετε σύνταξη εσείς στο ΤΕΒΕ; Αφού δεν τα πληρώνουν για τους εργαζομένους ας τα πληρώσουν στο κράτος με την μορφή προστίμου.

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 17:39 δημοσιεύθηκε από Αργύρης

    Αγαπητοί έμποροι, είναι τόσο απλό να αποφύγετε το εξοντωτικό πρόστιμο.Μην απασχολείτε ανασφάλιστους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ