Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 20:45

21-28 Νοεμβρίου η εβδομάδα Μικρασιατικού Πολιτισμού στη Βέροια

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεκαέξι φίλοι ξεκίνησαν τον Νοέμβριο 1979 την ίδρυση του Συλλόγου Μικρασιατών στη Βέροια και σήμερα ο Σύλλογος με την παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμα έγινε ένας από τους μεγαλύτερους της περιοχής.

Μια εβδομάδα Μικρασιατικού Πολιτισμού διοργανώνει το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο από τις 21-28 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του επετειακού (ημερολογιακά) αυτού του μήνα.

Για τις εκδηλώσεις, η πρόεδρος Αναστασία Παυλίδου, τα μέλη του Δ.Σ. (Στέφανος Λαζεκίδης, Δημ. Τελίδης, Αντώνης Αθανασιάδης και Βαρβάρα Ζουμπόδη) και ο χοροδιδάσκαλος Φώτης Πανανόπουλος έδωσαν το απόγευμα της Πέμπτης συνέντευξη Τύπου στα γραφεία τους, τα οποία στεγάζονται στο αρχοντικό της Βούλας Χατζίκου και για τον λόγο αυτό η «εβδομάδα» θα γίνει προς τιμήν της μνήμης της.

Η πρόεδρος εκτός από τις παρακάτω εκδηλώσεις αναφέρθηκε και στον αγώνα του Συλλόγου να φροντίσει και να διατηρήσει το σπίτι, εμπλουτίζοντας όμως με υλικό και τα Γραφεία τους. 

Η «Εβδομάδα Μικρασιατικού Πολιτισμού» περιλαμβάνει πιο συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 21/11, στις 7.30 το απόγευμα, θα εγκαινιαστεί Έκθεση Υλικού ανταλλαγέντων - Μικρασιατών (που θα διαρκέσει όλη την Εβδομάδα), στο φουαγέ της Στέγης, ενώ στις 8 μ.μ. θα γίνει Φεστιβάλ Χορωδιών, με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας, της χορωδία Ν. Μυλότοπου Πέλλας “Οι Καππαδόκες” και της χορωδίας του Ιδρύματος Ανταλλαγέντων Λωζάνης, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας, θα γίνει επίσκεψη του Συλλόγου και της Χορωδίας του στο Γηροκομείο Βέροιας, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα διεξαχθεί και εθελοντική αιμοδοσία.

Το Σάββατο 28/11 οι εκδηλώσεις κορυφώνονται και ολοκληρώνονται με την μεγάλη θεατρομουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «το ψωμί των Ελλήνων», σε κείμενο και επιμέλεια του Φώτη Πανανόπουλου, από όλα τα τμήματα του Συλλόγου. Η παράσταση θα παρουσιαστεί δύο φορές το απόγευμα του Σαββάτου, στις 6 μ.μ. και στις 8 μ.μ. της ίδιας ημέρας.

Διαβάστηκε 119 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ