ΝΙΣΣΑΝ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 23:08

Κατάμεστος ο πολυχώρος της Βέτλανς για το βιβλίο της Ευγενίας Ζάλιου ΄Γυναίκες και φορεσιές της Νάουσας. Το τέλος μιας εποχής΄. Video και φωτορεπορτάζ

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πολύ μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα του πολυχώρου της Βέτλανς για να φιλοξενήσει την παρουσίαση του βιβλίου της Ευγενίας Ζάλιου \'Γυναίκες και φορεσιές της Νάουσας. Το τέλος μιας εποχής\'. Το βιβλίο της κ. Ζάλιου παρουσίασε η κ. Νέλη Μελίδου-Κεφαλά, επίτιμη διευθύντρια του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας Θράκης, η οποία τόνισε ότι υπήρξε πόνημα πολλών ετών και περιλαμβάνει πάμπολλες ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες από τις γυναικείες, αλλά και τις ανδρικές φορεσιές της Νάουσας, τις φορεσιές των Βλάχων και πολλά στοιχεία από την ζωή των Ναουσαίων στους προηγούμενους αιώνες.

Στο βιβλίο αναφέρθηκε και ο Νίκος Μπλιάτκας, που επιμελήθηκε καλλιτεχνικά την έκδοση, Την παρουσίαση συντόνισε ο κ. Αλέξανδρος Οικονόμου, ενώ ο κ. Πέτρος Στοίδης παρουσίασε video με φωτογραφικό υλικό του βιβλίου, μουσικά επενδεδυμένου με παραδοσιακά τραγούδια της Νάουσας.

Τις στολές της Νάουσας παρουσίασαν κορίτσια του Λυκείου Ελληνίδων Νάουσας, το οποίο διατηρεί ένα καταπληκτικό και αυθεντικό βεστιάριο Τα έσοδα του βιβλίου έχουν παραχωρηθεί από την συγγραφέα για την ενίσχυση των παιδιών του Υφαδιού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, ο Πανοσιολογιότατος π. Αθηναγόρας, ο δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Καλαϊτζίδης και Μπαλτατζίδου, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην νομάρχης κ. Σπάρτσης, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Ρίζος και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της παρουσίασης η Ευγενία δεξιώθηκε τους καλεσμένους της με πεντανόστιμες παραδοσιακές ναουσαίικες πίτες, που προσέφερε ο Φούρνος Θανασούλη και ξινόμαυρο κρασί.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ και video με την ομιλία της Ευγενίας Ζάλιου.

Διαβάστηκε 545 φορές

VIDEO Gallery

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις