Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 14:31

Ανάγκη εκ βάθρων αλλαγής και αναπτυξιακής λειτουργίας της ΑΝΗΜΑ

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ζητήματα αποδοτικότερης και πιο διάφανης λειτουργίας της ΑΝΗΜΑ Α.Ε. τέθηκαν στη συνάντηση ενημέρωσης των νέων εκπροσώπων των μετόχων της το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της εταιρείας. Παρών ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κώστας Καραπαναγιωτίδης και στελέχη της, που ενημέρωσαν για τη δράση και τη λειτουργία της, καθώς επίσης και για τεχνικά ζητήματα ως προς το καταστατικό της, λόγω μη λύσης και εκκαθάρισης μετόχων της (ΕΑΣ Αλεξάνδρειας και Νάουσας). Η απερχόμενη διοίκηση ενημέρωσε για τη μη στήριξη της εταιρείας από την πλευρά των δήμων-μετόχων της με μελέτες έργων και δράσεών τους, αλλά και ‘αμαρτίες’ άλλων που ‘φορτώθηκαν’ στην εταιρεία.

Από την πλευρά των νέων εκπροσώπων (παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης και οι τρεις δήμαρχοι Κώστας Βοργιαζίδης, Παναγιώτης Γκυρίνης και Νίκος Κουτσογιάννης, καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης) τέθηκαν ζητήματα ως προς τη χαμηλή απορροφητικότητα της Α.Ε. (22%) και την προσήλωση μόνο στο πρόγραμμα Leader, καθώς και ζητήματα μισθολογίου των Αναπτυξιακών. Από την πλευρά των στελεχών τονίστηκε ότι με δύο άτομα προσωπικό δεν υπήρχε η δυνατότητα ένταξης σε άλλα προγράμματα.

 

Συμφωνήθηκε από όλους στη νέα περίοδο και μετά τη γενική της συνέλευση η ΑΝΗΜΑ να αλλάξει εκ βάθρων και να λειτουργήσει πράγματι αναπτυξιακά προς όφελος των δήμων, των φορέων και των ιδιωτών της περιοχής.

Διαβάστηκε 142 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ