ΝΙΣΣΑΝ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 16:15

Εργαστήρια δημιουργικής γραφής για ενήλικες στη Βέροια

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σεμινάρια δημιουργικής γραφής παραμυθιού και διηγήματος με τον Σωτήρη Γάκο θα πραγματοποιηθούν από την ψυχολόγο Ευδοξία Αδαμίδου στη Βέροια. Απευθύνονται σε όποιον ενδιαφέρεται να εκφραστεί μέσω της δημιουργικής γραφής και ξεκινούν την Τρίτη 18 Νοεμβρίου (δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 10 Νοεμβρίου).

Κόστος κάθε εργαστηρίου: 120 ευρώ

Ειδική τιμή 100€ σε φοιτητές & ανέργους και σε όσους παρακολουθούν και τα δυο εργαστήρια.

(Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 8 άτομα)

Διάρκεια εργαστηρίων: 8 συναντήσεις: Τρίτη, 18/11/14, 25/11/14, 2/12/14 , 9/12/14, 16/12/14, 13/1/15, 20/1/15, 27/1/15.

Ώρες: 4-6μμ – Δημιουργική γραφή διηγήματος

6.30-8.30μμ- Δημιουργική γραφή παραμυθιού

 

Πληροφορίες στο 23310 67037 και στο 6945 701889.

 

Διήγημα – Μικρή φόρμα

Το γράψιμο είναι μια δημιουργική διαδικασία που αναπτύσσει και καλλιεργεί τη φαντασία, τη μνήμη και το λόγο, προφορικό και γραπτό. Για ποιόν γράφω; Τι σημαίνει κατασκευάζω έναν ήρωα; Δημιουργικότητα και γραφή. Ένα εργαστήρι οκτώ συναντήσεων που προσεγγίζει με βιωματικό τρόπο τη γραφή και τη λογοτεχνία με έμφαση στη μικρή φόρμα, το διήγημα. Στόχος του εργαστηρίου είναι να εστιάσει σε ζητήματα γραφής και αναγνωστικής εμπειρίας, να γνωρίσει στους συμμετέχοντες αφηγηματικές τεχνικές και να επικοινωνήσουμε μέσω της γραπτής δημιουργίας.

 

Παραμύθι

Από την αφήγηση στη γραφή ενός παραμυθιού. Τα παραμύθια έχουν προέλευση; Ποια είναι η ιστορία τους; Πως γεννήθηκε το παραμύθι; Τα παραμύθια άραγε είναι μόνο για τα παιδιά ή υπάρχουν και παραμύθια για μεγάλους; Μύθος και παραμύθι. Ένα εργαστήρι με ασκήσεις και εφαρμογές για τα θέματα, τα μοτίβα, τις λειτουργίες αλλά και το υλικό ιστοριών που γνωρίζουμε από την παιδική μας ηλικία και όχι μόνο. Τελικός στόχος του εργαστηρίου είναι να  παρουσιάσουμε όλοι ένα παραμύθι με κοινό θεματικό άξονα.

 

 

 

 

Ο Γάκος Σωτήρης σπούδασε Φιλοσοφία και Παιδαγωγική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι υποψήφιος διδάκτορας Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας στο τμήμα Φιλολογίας. Παρακολουθεί με υποτροφία το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημιουργική γραφή και εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει παρακολουθήσει στο παρελθόν σεμινάρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου επιμέλειας – διόρθωσης και διηγήματος με το συγγραφέα Δημήτρη Μίγγα. Το 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή «Επί σκηνής» από της εκδόσεις Ars Poetica. Κείμενα και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Τα τελευταία τρία χρόνια διδάσκει δημιουργική γραφή σε σχολεία της Θεσσαλονίκης και συντονίζει λέσχες ανάγνωσης. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και το ραδιόφωνο.

Διαβάστηκε 195 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Είστε υπέρ της μονοδρόμησης των οδών Μητροπόλεως και Βενιζέλου στη βάση σχετικής απόφασης της επιτροπής ποιότητας ζωής;