Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 06:27

Μέσα στο νερό και τη λάσπη οι αγροί του κάμπου της Ημαθίας. Κίνδυνος να χαθεί η καλλιεργητική περίοδος σε πολλά αγροτικά προϊόντα

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αναστατωμένοι από την κατάσταση των χωραφιών τους είναι οι αγρότες του κάμπου στην Ημαθία, λόγω των πολλών βροχοπτώσεων που έχουν καταστήσει τη γη τους προβληματική για τη νέα παραγωγική περίοδο. Ήδη οι πιο απαισιόδοξοι κάνουν λόγο για μια καταστροφική και χαμένη καλλιεργητική περίοδο, δεδομένου ότι η σημερινή εικόνα των αγρών δεν δείχνει ικανή να γεννήσει αισιοδοξία για τη σπορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Ημαθίας τα μεγαλύτερα προβλήματα εστιάζονται στις δενδρώδεις καλλιέργειες κυρίως του κάμπου της Ημαθίας, όπου υπάρχουν φόβοι ότι με την αναμενόμενη το επόμενο διάστημα άνοδο της θερμοκρασίας θα παρατηρηθούν έντονα φαινόμενα ξήρανσης δέντρων λόγω φυτόφθορας, καθώς και έντονα φαινόμενα εξώασκου λόγω των εξαντλητικών βροχοπτώσεων. 

Το μικρότερο κακό που θα υποστούν στη φετινή περίοδο οι αγρότες μας θα είναι οι δυσκολίες που θα υπάρξουν στην κατεργασία του εδάφους λόγω της υγρασίας για όλες τις καλλιέργειες στον κάμπο (σιτηρά, καλαμπόκια, τεύτλα, τριφύλλια, κηπευτικά, ίσως και βαμβάκια κ.λπ.). Πάντως τα στελέχη της Διεύθυνσης Γεωργίας σημειώνουν ότι οι ίδιες καιρικές συνθήκες που έφεραν τους αγρούς στη σημερινή απελπιστική κατάσταση, μπορεί να είναι αυτές που θα τη βελτιώσουν στο προσεχές διάστημα και θα απαλύνουν τα προβλήματα ίσως με έναν ξηρό αέρα κ.λπ.

Διαβάστηκε 113 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλά για την παραμονή στο ευρώ. Ο Κώστας Λαπαβίτσας υποστηρίζει το σχέδιο της δραχμής. Ποιος πιστεύετε ότι έχει δίκιο;