Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 23:52

Προτάσεις για το μέλλον της ΕΤΑ Α.Ε. περιμένει μέχρι 20 Μαΐου το δ.σ. της επιχείρησης. Έντονη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μέχρι τις 20 Μαΐου θα περιμένει τις προτάσεις των παρατάξεων για την επόμενη μέρα της ΕΤΑ Α.Ε. το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του και δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη στο δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος στη συνεδρίαση της Δευτέρας ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις στο θέμα της ΕΤΑ μετά την πρόσφατη συνεδρίαση και το άδοξο τέλος της προσπάθειας λύσης σωτηρίας μέσω της συμμετοχής των κ.κ. Βούλη και Μαρκοβίτη.

 

«Δυστυχώς κάποιοι στο δ.σ. της ΕΤΑ επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της αποχώρησης. Εμείς τα μέλη του δ.σ. αισθανόμαστε προσβεβλημένοι από τη συμπεριφορά και τον δρόμο της φυγής», σχολίασε ο κ. Κουτσογιάννης, αναφερόμενος στις παραιτήσεις των κ.κ. Γκαρνέτα, Γρυπούδη και Χατζηιωαννίδη, τις οποίες το δ.σ. δεν έκανε δεκτές.

«Από τη δική σας στάση προέκυψαν οι παραιτήσεις των τριών μελών του δ.σ.», σχολίασε απαντώντας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Καραμπατζός.

«Στο δημοτικό συμβούλιο μιλήσαμε για την ανάγκη να κρατηθεί ο δημοτικός χαρακτήρας της επιχείρησης. Οι δηλώσεις σας δείχνουν ότι έχετε άλλα πράγματα στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Αν έχετε σκέψεις για ιδιωτικοποίηση της ΕΤΑ είναι σαν να ιδιωτικοποιείται τον Άγιο Νικόλαο, που είναι περιουσία του λαού», σημείωσε ο επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Τάκης Ρίζος.

«Η παραίτηση της δικής μας συμβούλου είχε να κάνει με τη διαφορετική μας προσέγγιση επί του θέματος. Χατιρικά συμμετείχαμε εξαρχής, ωστόσο δεν εγκαταλείπουμε», τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Γιώργος Καρτσιούνης.

 

«Το μόνο που βλέπω εγώ είναι φυγοπονία και ευθυνοφοβία. Ζήτησα τις προτάσεις σας και θα περιμένω. Η μόνη πρόταση μέχρι στιγμής είναι αυτή τη ΛΑΣ για να περιέλθει στον δήμο, αν και ανεφάρμοστη. Διαφωνεί κανείς ότι αν δεν αποσυρθεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων η επιχείρηση θα κλείσει;», απάντησε κλείνοντας το θέμα ο δήμαρχος, σχολιάζοντας ότι η μόνη του διαφωνία με τους εργαζόμενους είναι ότι ζητούν προκαταβολικά μισθούς ενός έτους.

Διαβάστηκε 310 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ