Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 14:59

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως, στη Δοβρά

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με πολυαρχιερατικό εσπερινό, την παραμονή της εορτής της ανακομιδής των ιερών και χαριτόβρυτων λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως και πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, τιμά η Ιερά μας Μητρόπολη, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, στην Ι.Μ Παναγίας Δοβρά, την μνήμη του νεοφανούς Αγίου της Ορθοδοξίας. Το απόγευμα της 28ης Μαΐου τελέστηκε πολυαρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και συγχοροστατούντων των  Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, Σερβίων και Κοζάνης και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ Σεραφείμ, Ιωήλ, Παύλου και Παντελεήμονος.

Στους πιστούς που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του Ναού τέθηκαν προς προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά, καθώς και της Οσίας Σοφίας της ασκήτριας της Κλεισούρας. Ο Σεβασμιώτατος Καστορίας κ.Παύλος χάρισε στον κ. Παντελεήμονα ως ευλογία τμήμα των λειψάνων της νέας Αγίας της Ορθοδοξίας μας. Στην ευλάβεια που τρέφουν οι παριστάμενοι Αρχιερείς στον Άγιο Λουκά, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μας κ. Παντελεήμονας, τονίζοντας ότι κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Συμφερούπολη ο Άγιος επιτέλεσε ένα μεγάλο θαύμα σε συγγενικό του πρόσωπο.

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς αναφέρθηκε στην αθεΐα που χαρακτηρίζει την σύγχρονη εποχή, η οποία όμως δεν πτοεί τον πιστό λαό να αποδίδει τιμή στα λείψανα των Αγίων. "Κάποτε ως νέος σπουδαστής ρώτησα τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη τι έργο επιτελούν οι Άγιοι. Παίρνουν τα αιτήματα μας και τα μεταδίδουν κατ΄ευθείας στο αυτί του Χριστού μου απάντησε ο Όσιος" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σεραφείμ.

Στον εσπερινό παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλαϊτζίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Χατζηαθανασίου, ο συνταγματάρχης κ.Γασπαράκης, εκπροσωπώντας τον διοικητή της ΙΜΠ, η τέως βουλευτής κ.  Μπατσαρά, ο πρώην βουλευτής κ. Φωτιάδης και πλήθος κόσμου.

Διαβάστηκε 289 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ