Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 01:50

Με λίστα αναμονής 3-4 μηνών στον στεφανιογράφο της Βέροιας! Απαραίτητη η παράταση θητείας του επεμβατικού καρδιολόγου που λήγει Απρίλιο

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Μέχρι τον Απρίλιο ισχύει κανονικά η σύμβαση του καρδιολόγου κ. Ντάτσιου στο Τμήμα στεφανιογράφου της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας, το οποίο, σε περίπτωση μη ανανέωσης θα μείνει ελλιπές, αφήνοντας πολλά περιστατικά εκτός λίστας. Υπάρχει λοιπόν εύλογη ανησυχία στην τοπική κοινωνία και σύμφωνα με το ρεπορτάζ η θητεία του στο πλαίσιο των παρατάσεων μπορεί να πάει μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο και αυτό είναι ένα ημίμετρο αφού η καλύτερη λύση θα ήταν να υπάρχει μόνιμος γιατρός στο Τμήμα. Το ζητούμενο, έτσι όπως διαμορφώνονται οι εξελίξεις στον στεφανιογράφο, είναι να μπορέσει να ανανεωθεί η θητεία του καρδιολόγου για τρία τουλάχιστον χρόνια και σύμφωνα με τους συναδέλφους του, αυτό θα ήταν μεγάλη ευκαιρία για το Νοσοκομείο και για το Τμήμα του στεφανιογράφου. Σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία ο στεφανιογράφος του Νοσοκομείου εξυπηρετεί πολύ κόσμο, που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να απευθυνθεί σε ιδιωτικές κλινικές κεντρικών πόλεων. Η λίστα αναμονής της Βέροιας, φτάνει μέχρι και τους 3-4 μήνες και από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 65 αγγειοπλαστικές. Με δύο άτομα ακόμα θα μπορούσε να πει κανείς ότι το Τμήμα βρίσκεται σε «πλήρη λειτουργία». Έστω και έτσι όμως, με την εμπειρία των γιατρών και του προσωπικού μπορεί να προσφέρει πολλά.

Ελπίζουμε η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο να λάβει υπόψη του την αναγκαιότητα για την τοπική, και όχι μόνο, κοινωνία και να προβεί σε επιμήκυνση της θητείας του γιατρού που λειτουργεί ήδη στον στεφανιογράφο, ώστε να μην στερηθεί ο κόσμος, που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, τις υπηρεσίες του μηχανήματος.

Διαβάστηκε 133 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ