Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016 11:45

Π. Κουρουμπλής: Ήρθαμε για να κυβερνήσουμε 4 χρόνια. Μετά θα μας κρίνει ο λαός

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Χτενίζουν» την επικράτεια οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ για να ενημερώσουν απευθείας τον κόσμο για την διαπραγμάτευση, την αξιολόγηση και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης από δω και πέρα, αφού όπως πολλάκις τόνισε ο υπουργός εσωτερικών κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Βέροια, η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα ώστε μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να επιτύχει την ανάπτυξη μέσα σε ήρεμο οικονομικό περιβάλλον.

Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι στην «Εληά» ο κ. Κουρουμπλής, αναφέρθηκε στους 4 μεγάλους στόχους του υπουργείου του, που είναι η διαλειτουργικότητα  των βάσεων δεδομένων στο Δημόσιο, η επαναθεσμοποίηση του κράτους και η αποκέντρωση στην Αυτοδιοίκηση, η κωδικοποίηση της νομοθεσίας, ο εκλογικός νόμος και το σύνταγμα. Απαντώντας σε σχετικές  δημοσιογραφικές ερωτήσεις ο κ. Κουρουμπλής  είπε ότι όσοι επιδιώκουν εκλογές να το βγάλουν από το μυαλό τους και ότι σε τρία χρόνια η κυβέρνηση θα κριθεί από τον λαό. Για ενδεχόμενη μείωση του αριθμού των βουλευτών εν όψει του νέου εκλογικού νόμου είπε ότι μπορεί να μπει κι αυτό στο τραπέζι, ενώ ήταν  κάθετα αρνητικός στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας,  χαρακτηρίζοντάς το τραγικό. Για το προσφυγικό προέτρεψε  αυτούς που χρεώνουν συνεχώς την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, να σταματήσουν να το κάνουν και να αναγνωρίσουν αυτά που έγιναν, χωρίς να ανοίξει μύτη… Για το κίνημα «παραιτηθείτε» απάντησε ότι  ο καθένας έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται και στο μέλλον θα κριθούν όλοι, απέφυγε όμως να απαντήσει στη σύγκριση με το κίνημα «Δεν πληρώνω» που πρωτοστατούσαν σημερινά στελέχη της κυβέρνησης.  Όσο για την αξιοποίηση των ακινήτων και τις ιδιωτικοποιήσεις, εκτίμησε  πως έχει μεγάλη διαφορά η λογική διαχείρισης μιας αριστερής κυβέρνησης σε σχέση με τις προηγούμενες.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου, η υπεύθυνη συντονιστικού Βαρβάρα Σαράντη και ο υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Τάσος Κωστόπουλος.

(Αναλυτικότερα στο φύλλο του «Λαού» της Τρίτης.)

Διαβάστηκε 413 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ