Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016 09:51

Κοστολογημένο πρόγραμμα στήριξης του αγροτικού τομέα στη ΄Συμφωνία Αλήθειας΄ της Ν.Δ. Παρουσίαση των προτάσεων στη Βέροια από τον Λευτέρη Αυγενάκη

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο συζητήθηκε στη διάρκεια της επίσκεψης του κλιμακίου της Ν.Δ. στη Βέροια, το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον. Ο κόσμος που βρέθηκε στη «Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες» εξέφρασε ανοικτά ερωτήματα, θέσεις και προβληματισμούς, παίρνοντας απαντήσεις από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, τον υπεύθυνο του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Μελά, τον υπεύθυνο της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων Κώστα Μπαγινέτα και τον σύμβουλο σε θέματα Αγροτικών Συνεταιρισμών Χρήστο Γιαννακάκη.

Παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της Ν.Δ. για το φορολογικό και το ασφαλιστικό των αγροτών, μέσα από ένα «κοστολογημένο πρόγραμμα που δεν υπόσχεται πολλά για να τα κάνει πράξη» όπως ειπώθηκε, ενώ πειστικά ή όχι, απαντήθηκαν ερωτήματα του κοινού (αλλοδαποί εργάτες, νέοι αγρότες, τιμές φυτομαρμάκων, ΕΛΓΑ κ.ά.).

Ανάμεσα στις προτάσεις που ακούστηκαν από τους ομιλητές και τους παριστάμενους στην εκδήλωση, ήταν η προαιρετική ασφάλιση των προϊόντων στον ΕΛΓΑ, η ρύθμιση των αγροτικών δανείων στην πρώην ΑΤΕ μέσω ενός μηχανισμού στήριξης, η τεχνολογική αναβάθμιση του ΕΛΓΑ για χαμηλότερο κόστος και υψηλότερες ταχύτητες, η θεσμοθέτηση Αγροτικών Επιμελητηρίων κ.ά.

 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι δήμαρχοι Αλεξάνδρειας και Νάουσας Παναγιώτης Γκυρίνης και Νίκος Κουτσογιάννης, ενώ παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Μπατσαρά, Φωτιάδης και Χαλκίδης, οι πολιτευτές κ.κ. Εμμανουηλίδης και Μπαρτζώκας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα και Στάθης Σαρηγιαννίδης, οι αντιδήμαρχοι Νάουσας Στέλιος Δάγγας και Χρυσούλα Πασχούλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταύρος Βαλσαμίδης, Προκόπης Μπίλης και Ζήσης Πατσίκας, εκπρόσωποι συλλόγων αγροτών και κτηνοτρόφων από όλη την Ημαθία κ.ά.

Διαβάστηκε 491 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις