Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 19:58

Εκτάκτως στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα του νοσοκομείου Βέροιας. Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις ελλείψεις προτείνει η δήμαρχος

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προτάσεις για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του νοσοκομείου Βέροιας έκανε προς ημερήσιας διάταξης η δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, προτείνοντας παράλληλα να συζητηθεί το θέμα ως έκτακτο. Στις προτάσεις της δημάρχου περιλαμβάνονται: επίσκεψη φορέων στον υπουργό Υγείας και σύσκεψη στο νοσοκομείο, μήνυση κατά παντός υπευθύνου για ευθύνες ως προς τις ελλείψεις, καταγγελία της ΔΥΠΕ για μη ορθολογική διαχείριση του επιστημονικού δυναμικού, και ενημέρωση των προτάσεων που έχει καταθέσει η ΔΥΠΕ προς το υπουργείο για τα νοσοκομεία της Ημαθίας.

Η κ. Ουσουλτζόγλου μίλησε για κομβικό και οριακό σημείο για το νοσοκομείο και κινδύνους που ελλοχεύουν. Διάβασε μάλιστα έγγραφο του σωματείου εργαζομένων, καταλήγοντας ότι η διοίκηση του νοσοκομείου Ημαθίας έπρεπε και πρέπει να παλέψει πιο δυναμικά για τα ζητήματα. Ενημέρωσε τέλος ότι η ΔΥΠΕ έστειλε εντέλει έναν γυναικολόγο από το νοσοκομείο των Γιαννιτσών για τη μαιευτική κλινική.

Στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εστιάζουν κυρίαρχα στα προβλήματα της μαιευτικής κλινικής (αλλά και την υποστελέχωση σε άλλες κλινικές), με αφορμή την πρόσφατη γέννηση παιδιού στον δρόμο από Ριζώματα για Βέροια. (Τι θα γινόταν για το νεογέννητο αν γινόταν ώρα που δεν υπήρχε γυναικολόγος;) Οι εργαζόμενοι μιλούν για ‘ευθύνη όσων γνωρίζουν αλλά δεν θέλουν, κι όσων μπορούν αλλά δεν πράττουν’ και ζητούν ανάληψη πρωτοβουλιών για την καλή λειτουργία της μαιευτικής κάθε μέρα, αλλιώς θα είναι εγκληματική αμέλεια.

Διαβάστηκε 182 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις