Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 21:08

Συνέντευξη δύο ταχυτήτων στη Χαρίεσσα. Το έργο τους υπερασπίστηκαν Σπαθόπουλος, Σιδηρόπουλος, τα αιτήματα της Χαρίεσσας ο Στ.Γεωργιάδης

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Συνέντευξη δύο ταχυτήτων δόθηκε το βράδυ της  Τετάρτης 23 Οκτωβρίου στο ΚΑΠΗ της Χαρίεσσας, όπου μαζί με τον οικοδεσπότη πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Σταύρο Γεωργιάδη ( μας καλωσόρισε στην φιλόξενη και ανεξάρτηση Χαρίεσσα, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε), ο οποίος τοποθετήθηκε τελευταίος αναφορικά με τα αιτήματα της τοπικής κοινότητας σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά της περιοχής, το έργο της ύδρευσης-αποχέτευσης της πεδινής Νάουσας και τα παράπονα μεγάλης μερίδας κατοίκων για θέμα καθημερινότητας και έργων στην κοινότητα.

Είχαν προηγηθεί οι τέως δήμαρχοι Ειρηνούπολης και Ανθεμίων κ.κ Σπαθόπουλος και Σιδηρόπουλος, οι οποίοι υπερασπίστηκαν το έργο των δημοτικών τους θητειών.

Παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Νάουσας κ. κ. Γώγος, Σέπκας, Δάγγας και Λακηνάνος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ( Χαρισσιώτης στην καταγωγή) κ. Ακριτίδης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πολυπλατάνου κ. Πρόιος και ο πρώην κοινοτάρχης της Χαρίεσσας κ. Παμπουχίδης.

Ο κ. Γεωργιάδης δικαιολογώντας την συνέντευξη είπε χαρακτηριστικά: " Η κίνηση μας έγινε για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Προσπαθήσαμε πολλές φορές να απαντήσουμε στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων της Νάουσας, αλλά δεν μας δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος".

Στην τοποθέτηση του ο τέως δήμαρχος Ειρηνούπολης κ. Σπαθόπουλος τόνισε ότι ο ρόλος της συνέντευξης δεν είναι προεκλογικός, αφού η δική του θητεία στα κοινά έληξε το 2010.

"Όταν ξεκίνησε την θητεία της η σημερινή δημοτική αρχή μας κατηγόρησε ότι περάσαμε κρυφά τους ισολογισμούς της Ειρηνούπολης και ότι υπογράψαμε έργα μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μου. Πράγματι δυο η ώρα το μεσημέρι της 31ης Δεκεμβρίου περάσαμε συμβάσεις έργου. Σήμερα δικαιώνομαι αφού επί 3 χρόνια δεν έγινε κανένα έργο στην Ειρηνούπολη" είπε ο κ. Σπαθόπουλος.

Για το θέμα των μελετών στα έργα ύδρευσης-αποχέτευσης Ανθεμίων-Ειρηνούπολης-Δοβρά είπε ότι οι μελέτες που παραδόθηκαν στην δημοτική αρχή του κ. Καραμπατζού ήταν πληρωμένες και επικαιροποιημένες, αλλά δεν ήταν θεωρημένες, αφού δεν υπήρχε τεχνική υπηρεσία.

Συνεχίζοντας ο κ. Σπαθόπουλος εξέφρασε το παράπονο του προς την δημοτική αρχή της Νάουσας γιατί έλεγε ότι δεν προσέφεραν τίποτε οι πρώην δήμοι του κάμπου στο έργο που εκτελείται σήμερα, ενώ χαρακτήρισε αναπτυξιακό τυφλοσούρτη το έργο που υλοποιείται, ζητώντας παράλληλα την δημιουργία βιομηχανικού πάρκου χαμηλής όχλησης στην Ειρηνούπολη.

Ο κ. Σπαθόπουλος είπε επίσης ότι δεν μπορεί ο δήμος Νάουσας να ζητά την συμπαράσταση όλων των δημοτών για υπηρεσίες που αφορούν την πόλη της Νάουσας, την στιγμή που κλείνουν αυτές της Ειρηνούπολης, όπως το υποκατάστημα του ταχυδρομείου.

 

Κλείνοντας την τοποθέτηση του είπε ότι η δημοτική του αρχή παρέδωσε στον Καλλικρατικό δήμο ταμείο με θετικό πρόσημο της τάξης των 660.000 ευρώ, ενώ κατηγόρησε για ανυπαρξία έργων τον κ. Καραμπατζό λέγοντας χαρακτηριστικά. " Η επόμενη δημοτική αρχή, όποια και αν είναι, τι θα παραλάβει; Δεν βλέπω να γίνεται κανένα έργο"

 

Ακολούθησε η, μακροσκελής ομολογουμένως, τοποθέτηση του κ. Σιδηρόπουλου, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας ότι αυτός και η ¨παρέα¨του, όπως τον λοιδόρησαν, αγωνίστηκε για τα Ανθέμια και όχι για καρέκλες, ενώ και αυτός τόνισε ότι η συνέντευξη δεν έχει προεκλογικό στίγμα.

"Είμαστε παρόντες, ακούμε, αφουγκραζόμαστε, μελετάμε και θα πούμε την γνώμη μας όταν χρειαστεί. Επιτέλους ας μας αφήσουν ήσυχους (σ.σ εννοούσε την δημοτική αρχή του κ. Καραμπατζού), ας κάνουν την δουλειά τους και εμείς θα είμαστε δίπλα τους. Δεν φταίει για όλα ο Σιδηρόπουλος. Η τωρινή αρχή μας είπε ότι θα ενωθούμε και θα γίνει ο τόπος παράδεισος. Βλέπετε να έχει γίνει αυτό;"

Συνεχίζοντας ο κ. Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στα έργα της δημοτικής του θητείας, ενώ ζήτησε να αποδοθούν τα οφέλη των φωτοβολταικών στην Χαρίεσσα και την Μαρίνα, λέγοντας ότι είναι άνισο να τα απολαμβάνει όλος ο δήμος, την στιγμή που τα αντίστοιχα κέρδη από τα αιολικά πάρκα θα δοθούν στην δημοτική κοινότητα Νάουσας.

Και αυτός επικαλέστηκε θετικό πρόσημο στο ταμειακό υπόλοιπο των Ανθεμίων στις 31 Δεκεμβρίου 2010, το οποίο ήταν 911.000 ευρώ, 126.000 από την δημοτική επιχείρηση και τα ενοίκια του 2010 από τα φωτοβολταϊκά πάρκα.

Επίσης ο τέως δήμαρχος αναφέρθηκε σε πολλά έργα που δεν συνέχισε η σημερινή δημοτική αρχή ( γεώτρηση στο αθλητικό κέντρο, ιαματικά λουτρά κ.α, χαρακτηρίζοντας την επένδυση ως την μεγαλύτερη της Ελλάδας ( ύψους 90.000.0000 ευρώ) η οποία αποτελεί "προίκα αφάγωτη" για τον κ. Καραμπατζό.

Και ο κ. Σιδηρόπουλος εξέφρασε την πικρία του γιατί δεν κλήθηκε ποτέ από τον κ. Καραμπατζό να συζητήσουν για τα θέματα του τόπου, ως τέως δήμαρχος, ενώ για τις αιτιάσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΝ κ. Βασιλείου περί "εγκλημάτων" των προηγούμενων δημοτικών αρχών στην ύδρευση  του Κοπανού, είπε χαρακτηριστικά. 

" Ποιος έκανε τα εγκλήματα του δικτύου του Κοπανού. Εγώ δεν έκανα το δίκτυο. Το βρήκα από τους παλιούς κοινοτάρχες. Οφείλει να ζητήσει συγνώμη ο κ. Βασιλείου".

 Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος τόνισε ότι τα έσοδα που λαμβάνει αυτή την στιγμή ο δήμος Νάουσας από τα φωτοβολταικά ( τα εκτίμησε στις 500.000 ευρώ) είναι κατά πολύ μεγαλύτερα από την ΣΑΤΑ. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η Χαρίεσσα δεν ζητά όλα τα χρήματα να πάνε στην κοινότητα του, αλλά να γίνουν έργα καθημερινότητας. "Αυτό πάντα λέγαμε και ζητούσαμε είναι έργα για όλους,  δεν είναι δυνατόν να παρακαλάμε κάθε φορά για να κάνουμε ένα πεζοδρόμιο, για να αλλάξουμε ένα φωτιστικό. Και τα έργα αυτά να γίνονται παντού σε όλες τις κοινότητες και φυσικά και κυρίως στην Νάουσα. Ένα έργο για εμάς θα ήταν να μπει ένα λεωφορείο και να μεταφέρει παιδιά στο κολυμβητήριο.  Δεν άρεσε που έγινε αναφορά στις ανεμογεννήτριες και στο ότι τα χρήματα θα πηγαίνουν μόνο εκεί που κατασκευάζονται, δηλαδή στην πόλη της Νάουσας. Δεν άρεσε που ρώτησα, απλός ρώτησα τι γίνεται με τα 15.000€ που δόθηκαν για να γυριστεί ταινία για την Νάουσα και τελικά η ταινία δεν ολοκληρώθηκε, και ρώτησα αν θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα στο ταμείο του δήμου. Δεν άρεσε που ρωτήσαμε γιατί  μας δίνουν 20.000€ για το πάρκο της Χαρίεσσας, έτσι ξαφνικά, χωρίς να μας ρωτήσουν, ένα πάρκο που θα γίνει σύμφωνα με την μελέτη του δήμου Ανθεμίων η οποία προέβλεπε 33.000€ και τα οποία χρήματα ήταν στο λογαριασμό του Δήμου Ανθεμίων άλλα ο ανάδοχος για δικούς του λόγους δεν εκτέλεσε. Δεν άρεσε που διαφωνήσαμε με την τοποθέτηση φωτοβολταικών στις στέγες της κοινότητας σε βάρος άλλων κοινοτήτων.

 Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο θέμα της αποχέτευσης λέγοντας ότι ο κ. Καραμπατζός  κατάφερε το  ένα έργο που κανονικά έπρεπε να μας ενώνει  όλους τους κατοίκους της κοινότητας με την συνέντευξη που παραχώρησε βάλει απέναντί του την Χαρίεσσα, δεν παρέλειψε όμως να ευχαριστήσει την δημοτική αρχή και τους συνεργάτες του για την προσπάθεια τους.

"Καμία αναφορά για την παραχώρηση 20 στρεμμάτων χωρίς αντάλλαγμα από τη Χαρίεσσα στην ΔΕΥΑΝ και μάλιστα χωρίς η Χαρίεσσα να είναι μέσα στο έργο. Και ρωτώ, αν για παράδειγμα η Θεσσαλονίκη ζητούσε να κάνει ένα βιολογικό στην Νάουσα, χωρίς η Νάουσα να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει, θα δεχόταν να παραχωρήσει έκταση για να γίνει αυτός ο βιολογικός; Άλλα επειδή πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και επειδή δεν πρέπει να λέμε μόνο για αυτά που διαφωνούμε αλλά και να λέμε και τα καλά, πρέπει να πω ότι για να γίνει το έργο αυτό και ο Δήμαρχος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου ο κ.Αδαμίδης Γιώργος και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ και ο νυν πρόεδρος κ. Παπαδόπουλος και κ. Βασιλείου, αλλά αυτοί που είναι κλεισμένοι σε ένα γραφείο και δεν τους βλέπει κανείς, ο κύριος Γρηγορόπουλος ο κ.Γαλανός και ο κ.Ζιώτας, έδωσαν και δίνουν την ψυχή τους για να ενταχθεί το έργο, για να μην πληρώσουμε συμμετοχή και για να ολοκληρώσουμε. Βέβαια το έργο, για να μην ξεχνάμε το κυριότερο, γίνεται γιατί οι κάτοικοι το θέλουν εδώ και χρόνια και γιατί οι Ευρωπαίοι το πληρώνουν μέσα από τα προγράμματα χρηματοδότησης, εμείς όλοι απλώς από την θέση μας ο κάθε ένας έβαλε το λιθαράκι του για να γίνει αυτό το έργο πραγματικότητα¨είπε.

Στο τέλος της τοποθέτησης του στάθηκε στις προσωπικές και επαγγελματικές επιθέσεις, όπως είπε που δέχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.  "Τέλος θα ήθελα να πω για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκα και δέχομαι, ότι πότε δεν κατηγόρησα κάποιον για την εργασία του   ή για την οικογενειακή του κατάσταση και πότε δεν απείλησα κάποιον ότι θα του κάνω κακό σε προσωπικό επίπεδο. Όμως με το να με προσβάλουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο το μόνο που καταφέρουν είναι να δείχνουν πόσο άδικο έχουν διότι δεν έχουν επιχειρήματα για να απαντήσουν σε όλα όσα τους αναφέρω. Σκοπός δικός μου δεν είναι να κάνω κακό σε κανέναν, άλλωστε μη ξεχνάτε ότι ήμουν στην ομάδα του δημάρχου και ανεξαρτητοποιήθηκα γιατί διαφωνήσαμε"

Ακολούθησαν τοποθετήσεις αρκετών εκ των παρευρισκομένων πρώην συνεργατών του κ. Σιδηρόπουλου και κατοίκων της Χαρίεσσας. 

Σε λίγο θα σας δώσουμε video διάρκειας μιας ώρας περίπου από τις τοποθετήσεις των κ.κ Γεωργιάδη, Σπαθόπουλου και Σιδηρόπουλου.

Διαβάστηκε 1163 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις