Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013 02:16 Ειδικός εισηγητής ο Αναστάσιος Βασιάδης

Συνδιάσκεψη των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων στο Παρίσι

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιατρικού Συλλόγου Γαλλίας  στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε η πρόσφατη Συνδιάσκεψη των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων (CEOM), με την συμμετοχή εκπροσώπων από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή  Ένωση. 

Τις θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τα θέματα της Συνδιάσκεψης  παρουσίασε ως ειδικός εισηγητής της  Ελληνικής Αντιπροσωπείας ο κ. Αναστάσιος Βασιάδης. 

Τα θέματα  με τα οποία ασχολήθηκε η Συνδιάσκεψη σε ξεχωριστούς κύκλους συνεδριάσεων, ήταν η Αναθεώρηση της Δήλωσης του Ελσίνσκι του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, τα πρώτα άρθρα του υπό  διαμόρφωση Ενιαίου Ευρωπαϊκού Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, η Διασυνοριακή Περίθαλψη σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Επαγγελματική Κάρτα, η εξέλιξη της τηλεϊατρικής,  η παρέμβαση της CAMDOC Alliance για την Εναλλακτική Ιατρική, ο Εκσυγχρονισμός της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2005/36/EΚ για την αναγνώριση των ιατρικών επαγγελματικών προσόντων και η Αναθεώρηση του Συμφωνητικού της CEOM.: 

Επί τη βάσει των εισηγήσεων διαμορφώθηκαν τα ψηφίσματα της Συνδιάσκεψης τα οποία εγκρίθηκαν  ομόφωνα από τους Αντιπροσώπους των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να ενσωματωθούν στην ενιαία ευρωπαϊκή νομοθεσία.  

(Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο o Πρόεδρος του Εθνικού Ιατρικού Συλλόγου Γαλλίας P.Bouet, ο Πρόεδρος της CEOM R.Kerzmann και ο επικεφαλής της ομάδας σύνταξης του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Κώδικα Δεοντολογίας P.Hecquard, υποδέχονται τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Α.Βασιάδη και Παγκυπριακού Ιατρικού Συλλόγου Μ.Φιλίππου).

 

Διαβάστηκε 25 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις