Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 14:43

Εκτός αγωγού ΤΑΡ η Ημαθία;

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεν πατά ημαθιώτικο έδαφος ο αγωγός ΤΑΡ του αζέρικου φυσικού αερίου στο σχέδιο και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κατατέθηκε προς έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Η μελέτη περιγράφει την πορεία χάραξης, τους δρόμους πρόσβασης, τα εργοτάξια, καθώς και τα σημεία των λειτουργικών εγκαταστάσεων του αγωγού ΤΑΡ, με την Ημαθία να είναι εκτός, παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι θα διανύσει 4 χιλιόμετρα εντός Ημαθίας (βόρεια περιοχή δήμου Νάουσας).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αγωγός θα περάσει από τις εδαφικές περιοχές των κοινοτήτων Πετριάς, Σκύδρας, Άσπρου και Καλυβίων του δήμου Σκύδρας (χωρίς να διέρχεται από κατοικημένες περιοχές), σε συνολικό μήκος 15 χλμ., υπόγειο βάθος 1, 40 μέτρων, με διάμετρο του αγωγού στα 1,20 μέτρα.

 

Ο αγωγός TAP (Trans Adriatic Pipeline – Αδριατικός αγωγός φυσικού αερίου) θα συνδέσει την Τουρκία με την Ιταλία διασχίζοντας την Ελλάδα (550 χλμ  Θράκη – Μακεδονία), την Αλβανία (205 χλμ), την Αδριατική (110 χλμ και 5 χλμ εντός Ιταλίας), μεταφέροντας φυσικό αέριο, (10 δις κ.μ. ετήσια, με δυνατότητα επέκτασης στα 20 δις), από τα κοιτάσματα του Αζερμπαϊτζάν. Εκτιμάται ότι το έργο θα ξεκινήσει το 2014 και θα λειτουργήσει από το 2019 για 25 χρόνια, δηλαδή ως το 2044, με προοπτική χρονικής επέκτασης. Η επένδυση επί ελληνικού εδάφους θα κοστίσει 1,5 δις ευρώ και εικάζεται ότι θα δημιουργήσει  2.000 άμεσες και 8.000 – 10.000 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Διαβάστηκε 382 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Συμφωνείτε με την εκλογή δημάρχου και δημοτικού συμβουλίου με ξεχωριστά ψηφοδέλτια, άρα χωρίς δημοτικούς συνδυασμούς;