Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 21:28

Τι την θέλεις τη μοσχαρίσια μπριζόλα όταν μπορείς να καταναλώσεις... φουα γκρα;

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απόλυτα πετυχημένη η ερώτηση που κατέθεσε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος στον υπουργό οικονομικών, αναφορικά με την μετάταξη του βόειου κρέατος στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ του 23%, την στιγμή που το φουα γκρα ( εις την καθ’ ημάς ανατολή μεταφραζόμενο συκώτι χήνας ή πάπιας) παραμένει στο 13%! Προφανώς βρίσκεται στην ίδια λογική της Μαρίας Αντουανέτας, «μα γιατί ζητάνε ψωμί και δεν τρώνε παντεσπάνι;», η οποία έχει επιβάλλει ένα κυκεώνα αμέτρητων αλλαγών στους συντελεστές ΦΠΑ, που εξοργίζουν τους Έλληνες που στήνονται στις ουρές των ATM για να πάρουν 50 ευρώ την ημέρα. Μια εξάμηνη ανερμάτιστη πολιτική, οδήγησε σε κατακρήμνιση το επιχειρείν της χώρας μας και ειδικά το εξαγωγικό.

Στο 23% το ΦΠΑ στα καυσόξυλα, το ίδιο και στα φροντιστήρια, ενώ επιστρέφει το χύμα φασόλι, φακή και... φάβα στο μπακάλικο της γειτονιάς (τρέμε Ζήκο!), αφού το τσουβαλάτο θα υπάγεται στο 13% και το συσκευασμένο στο 23%.

Οι επιπλέον άμεσοι και έμμεσοι φόροι θα ανέρχονται από το 2016 στα περίπου 4 δις ευρώ ετησίως, ή 375 εκ. ευρώ μηνιαίως και 12,5 εκ. ευρώ ημερησίως.

Αυτή η φοροεπιδρομή έρχεται ως απότοκος μιας τραγελαφικής πολιτικής σε εξωτερικό και εσωτερικό της κυβέρνησης, που έγινε ο περίγελος της Ευρώπης.

Αυτή την πολιτική όμως δεν θα πληρώσει ο δρ. Βαρουφάκης, ο οποίος λιάζεται στις πισίνες του στην Αίγινα, αλλά ο απλός λαός.

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης

Διαβάστηκε 155 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις