Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 21:28

Ο "ΛΑΟΣ" θυμάται τι έγινε πριν 10 και 20 χρόνια

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πριν 10 χρό­νια 

 Οι θησαυροί της Ημαθιώτικης γης φαίνεται να είναι ανεξάντλητοι σφραγίζοντας και την επί αιώνες ιστορία της Βέροιας. Όπου και να σκάψεις βρίσκεις αρχαία. Δια του λόγου το αληθές, αυτές τις ημέρες είδε το φως της σύγχρονης εποχής ένας ακόμη τάφος με κτερίσματα σε μια αποχωμάτωση οικοπέδου επί της οδού Καραϊσκάκη, κάτω από τη γέφυρα του Μάρκου Μπότσαρη. Τα ευρήματα θα εκτιμηθούν από την ομάδα αρχαιολογικής υπηρεσίας.

 Υπογράφτηκαν οι άδειες δημοπράτησης 31 ακόμη νέων έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το «Θησέα» με συνολικό προϋπολογισμό 8.446.363,13 ευρώ σε έξι νομούς της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Μεταξύ των έργων που απέκτησαν άδειες δημοπράτησης και ξεκινούν άμεσα είναι και ο Δήμος Βέροιας με 2 έργα προϋπολογισμού 580.000 ευρώ. Ειδικότερα πρόκειται για το Μουσείο Εκπαίδευσης (450.000 ευρώ) και την αποπεράτωση του Πολιτιστικού Κέντρου Τριποτάμου (130.000 ευρώ).

 Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο ΕΛΓΑ θα καλύψει και τις ζημιές από το κλαδοσπόρι στα συμπύρηνα. Από το στρατό και τα νοσοκομεία θα απορροφηθεί η Ελληνική κονσέρβα ροδακίνου.

 

Πριν 20 χρό­νια 

Τη χρηματοδότηση της ΑΛΒΕΝΑ προκειμένου να παραμείνει σε λειτουργία και να συνεχίσει την δραστηριότητά της ζητά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας, οι συνεταιριστικοί φορείς του Νομού και το Εργατικό Κέντρο Βέροιας.

Ψόφια ψάρια εντοπίστηκαν στα νερά της «Τάφρου 66» στην περιοχή των ορίων των Νομών Ημαθίας και Πέλλας.

Στο πλαίσιο των ανταλλαγών σχολείων της πατρίδας μας με σχολεία του εξωτερικού, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βέροιας μετά τις απαραίτητες διαδικασίες αδελφοποιήθηκε με το Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας Κύπρου.

Δώρο-άδωρο το πρόγραμμα εκρίζωσης για τα ροδάκινα. Ανεπαρκείς οι χειρισμοί του Υπουργείου Γεωργίας υποστηρίζουν οι αγρότες.

Ελέγχεται η απόσυρση των ροδακίνων. Στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Γεωργίας όλα τα στοιχεία των παραγωγών.

Προηγείται η Ημαθία. Όλα τα κονσερβοποιεία της διαθέτουν μονάδες επεξεργασίας λυμάτων, ολοκληρωμένες ή σε αρχική φάση, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο στην Πέλλα.

 

Διαβάστηκε 133 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις