Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 19:41

Συγκίνηση στη Βέροια με τον εθνικό ύμνο που έψαλλαν οι κομάντος της Β΄ΜΚΔ(video). Απούσα μετά από 51 χρόνια η στρατιωτική μπάντα του Β΄ΣΣ!

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Συγκινητικές στιγμές στη Βέροια, όταν οι κομάντος της Β΄ΜΚΔ έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο, αλλά δυστυχώς για πρώτη φορά μετά από τότε που εγκαταστάθηκε το Β΄ΣΣ στη Βέροια, δεν παιάνισε τον Ύμνο προς την Ελευθερία των Ελλήνων, που συνέγραψε ο Διονύσιος Σολωμός και μελοποίησε ο Νικόλαος Μάντζαρος, η στρατιωτική μουσική του Σώματος, το οποίο βάζει οριστικά λουκέτο στις 29 Νοεμβρίου. Ευτυχώς την αντικατέστησε επάξια η δημοτική φιλαρμονική, αλλά είναι απαράδεκτο να μην διαθέτει στρατιωτική μουσική η Βέροια, στην οποία εδρεύει Μεραρχία και να έχει η Κοζάνη, που έχει μια Ταξιαρχία με ελάχιστο προσωπικό!

Για το θέμα και τις ολιγωρίες των τοπικών αρχόντων γράψαμε επανειλημμένα στο παρελθόν. Το ζήτημα όμως είναι ότι θα μπορούσε η ΙΜΠ να απορροφήσει την μεγάλη πλειοψηφία των ανδρών της μπάντας, οι οποίοι αναγκάζονται να ξενιτευτούν στη Λάρισα, την Κοζάνη και όπου αλλού!

Φυσικά για αυτούς δεν έκανε κανένα λόγο η αγαπητή δήμαρχος στην δήλωση της για τα ελευθέρια ( σε λίγο σχετικό ρεπορτάζ). Το ζήτημα όμως είναι ότι είδαμε δακρυσμένους αρκετούς από αυτούς να παρακολουθούν με τα πολιτικά την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Πέραν της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, περιμένουμε και τις ενέργειες και της στρατιωτικής. Γιατί μπορεί να κλείνει το Σώμα, αλλά πρέπει η Μεραρχία να διατηρήσει μια στρατιωτική μπάντα.

Καιρός να αντιδράσουν και αυτή στην απαράδεκτη στάση που κράτησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος, ο οποίος εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες της ακριτικής..Πελοποννήσου!

 

Διαβάστηκε 2117 φορές

VIDEO Gallery

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις