Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 22:02

To απόκοσμο θέαμα των βραδινών αεροψεκασμών στον έναστρο ουρανό της Νάουσας

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Πραγματικά απόκοσμο το θέαμα με τα τετράγωνα των αεροψεκασμών που έχουν δημιουργηθεί αυτή την ώρα πάνω από τον έναστρο ουρανό της Νάουσας. Είναι άραγε δυνατόν να πετάνε πολιτικά αεροσκάφη στο ίδιο ύψος, την ίδια ώρα και να διασταυρώνονται τα ίχνη τους; Θα περιμέναμε μια εξήγηση από τους ειδικούς.

Διαβάστηκε 1295 φορές

3 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 21:19 δημοσιεύθηκε από Μαραντιδης Παναγιωτης

    Ο Αεροδιαδρομος Θεοδωρε τον οποιον περιγραφεις ΄΄απο Μαρινα προς Βεροια΄΄ειναι ενας απο τους πολλους που υπαρχουν στον Ελληνικο εναεριο χωρο και εχει κατευθυνση απο βορρα προς νοτο και εφαπτεται της Δυτικης πλευρας της τερματικης περιοχης πτησεων του αεροδρομιου ΄΄ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ΄΄.Συμφωνα με τους κανονες εναεριας κυκλοφοριας οι πτησεις προς νοτιες κατευθυνσεις εκτελουνται στα επιπεδα των 11000-13000-15000 κοκ ποδιων, ενω οι πτησεις προς τον Βορρα εκτελουνται σε επιπεδα πτησης των 12000-14000-16000 κοκ ποδιων ,αρα δεν τιθεται θεμα διασταυρωσης ιχνων διοτι τα επιπεδα πτησης εχουν διαφορα μεταξυ τους 1000 ποδια,ασχετα εαν απο το εδαφος φαινεται να διασταυρωνονται τα ιχνη.Σε οτι αφορα την δευτερη ερωτηση σου για την διαρκεια παραμονης των νεφων στην ατμοσφαιρα αυτο εχει να κανει με την πυκνοτητα των νεφων και τις συνθηκες που ευνοουν στην παρατεταμενη διαρκεια της νεφωσης

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 12:28 δημοσιεύθηκε από Θόδωρος Ελευθεριάδης

    Αγαπητέ φίλε Παναγιώτη, προφανώς και είναι γνωστά αυτά που λες. Απάντησε μου όμως πώς υπάρχει διασταύρωση των ιχνών που παρατηρούμε στην φωτογραφία μας και μάλιστα στο ίδιο ίχνος; Βλέπεις ότι υπάρχουν τετράγωνα με μια κατεύθυνση, αυτή που περιγράφεις και την άλλη να την τέμνει ( από Μαρίνα προς Βέροια). Επίσης τα ίχνη που αφήνουν οι τουρμποκινητήρες διαλύονται σε λίγα λεπτά. Αυτά που βλέπεις είχαν πάνω από μια ώρα στον ουρανό.

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 10:20 δημοσιεύθηκε από Μαραντίδης Παναγιώτης

    Καταθέτω την ταπεινή μου άποψη ως βετεράνος χειριστής-μηχανικός ελικοπτέρων του Ελληνικού Στρατού:
    Εάν θεωρήσουμε ότι η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας στο επίπεδο του εδάφους είναι 10 βαθμοί κελσίου τότε στα 20.000 πόδια (6.670 μέτρα) θα έχουμε -30 βαθμούς Κελσίου
    δεδομένου ότι η θερμοκρασία πέφτει 2 βαθμούς περίπου κάθε 1000 πόδια.
    Για να εμφανιστεί μία νέφωση στον ουρανό θα πρέπει να συντρέχουν τα εξής στοιχεία:
    α) Χαμηλή θερμοκρασία
    β) Σχετική υγρασία
    γ) Πυρήνες συμπυκνώσεως (ηφαιστειακή σκόνη-αιωρούμενα σωματίδια της ατμόσφαιρας)
    Η θερμοκρασία των καυσαερίων ενός τουρμπινοκινητήρα είναι περίπου 600 βαθμοί κελσίου. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω στοιχεία της ατμόσφαιρας στα συγκεκριμένα ύψη πτήσεων των αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας δημιουργούνται τα νέφη-ουρές πίσω από τα αεροσκάφη.
    Για τον λόγο αυτό οι ουρές που εμφανίζονται είναι
    α) 2 όταν πρόκειται για δικινητήριο αεροσκάφος και
    β) 4 όταν πρόκειται για τετρακινητήριο αεροσκάφος.
    Ο αεροδιάδρομος από Θεσσαλονίκη με δυτική κατεύθυνση μέσα στο Ελληνικό F.I.R. περνά πάνω από το Βέρμιο και όπως έχετε παρατηρήσει οι διαδρομές είναι πάντα οι ίδιες.
    Μήπως οι κυβερνήτες αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας όταν πετούν από Θεσσαλονίκη για Μιλάνο (ΨΕΚΑΖΟΥΝ) την μάνα και τον πατέρα τους και δεν το ξέρουν; Τα αεροσκάφη μεταφέρουν επιβάτες, αποσκευές και εφόδια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις