Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 21:03

Τα SWEET SIN διαφημίστηκαν και πουλήθηκαν στο κέντρο της Βέροιας

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 14 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β3 πούλησαν στον πεζόδρομο, τα χειροποίητα γλυκά που είχαν φτιάξει στα πλαίσια του  προγράμματος Επιχειρηματικότητας.

Τα νηστήσιμα γλυκά (ανώμαλα με καρύδια και φρούτα)  κατασκευάστηκαν από τους ίδιους τους μαθητές, στο σχολείο, εφαρμόζοντας τον σχεδιασμό προϊόντος, (Θ. Μωυσίδου), την προμήθεια υλικών (Χ. Μπαλτατζής, Κ. Νικοδημόπουλος, Α. Νικολόπουλος, Α. Μανουσαρίδης), την γραμμή παραγωγής (Φ. Μουρτζίλα, Ολ. Νταλιού, Θ. Μακρίδου, Δ. Μπεσίνας, Χ. Μανουσαρίδου) ενώ η ομάδα μάρκετιν οργάνωσε την διαφήμιση και την διάθεση του προϊόντος «SWEET SIN» (Λ.Μουταφίδης, Α. Μπογδαμπεΐδης, Δ. Νικολόπουλος, Α. Μπουρδάνος, Π. Μόσχου, Α. Μπουγιάκα, Γ. Μητρόπουλος, Φ. Μωυσίδου). Η ομάδα του οικονομικού εξέδωσε αποδείξεις και κράτησε τα βιβλία εσόδων-εξόδων (Φ. Μαντρατζή, Ν. Νάτσκος, Ι. Νικολαΐδης, Ι. Ντινόπουλος, Γ. Μπαλτουβάνος, Ι. Μοσχοπούλου). Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης ορίστηκε ο Λάζαρος Μουταφίδης.

Γνωστοί αλλά και τυχαίοι περαστικοί αγόρασαν τα 90 νόστιμα χειροποίητα ανώμαλα με συνταγή  της κ. Ντίνας Τσέτη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, δεν δίστασαν να διαλαλήσουν τα χειροποίητα σοκολατάκια στους περαστικούς και να τονίσουν την διατροφική τους αξία και την γευστική τους απόλαυση. Σε ένα κλίμα ευφορίας και δημιουργικότητας, τα καλάθια άδειασαν γρήγορα και οι μαθητές αποκόμισαν μία ακόμα εμπειρία, αυτήν της ομαδικότητας.

Το δάνειο που έκαναν οι μαθητές από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 4ου Λυκείου αποπληρώθηκε. Το κέρδος ήταν μικρό, αλλά οι μαθητές είχαν μια σημαντική εμπειρία για το πώς λειτουργεί μία επιχείρηση.

Το πρόγραμμα έγινε με την καθοδήγηση του κ. Κώστα Παραστατίδη, Υπεύθυνου του ΚΕ.ΣΥ.Π. Ημαθίας και με διοργανωτές τον κ. Ανδρέα Νικοδημόπουλο και κ. Άννα Κυριακίδου του 4ου Λυκείου.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και την κ. Εύη Νούλα, τις  συναδέλφους κ. Ντίνα Τσέτη,  και κ. Κωνσταντίνα Δόλγυρα και όλους όσους ήρθαν την ημέρα εκείνη στην αγορά για να μας συμπαρασταθούν στην προσπάθειά μας αυτή.

Διαβάστηκε 301 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ