Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 23:45

Σημαντική ανακάλυψη στη Βεργίνα: Βρέθηκε νέος ασύλητος τάφος στο νεκροταφείο των Αιγών

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Μια σημαντική είδηση φαίνεται πως έρχεται από τη Βεργίνα και συγκεκριμένα τις έρευνες που διεξάγονται στο νεκροταφείο των Αιγών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχαιολογική σκαπάνη της Αγγελικής Κοτταρίδη έφερε στο φως έναν κιβωτιόσχημο τάφο, ο οποίος φέρεται να είναι ασύλητος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τάφος αυτός χρονολογείται το 330 π.Χ. και είναι ένας από τους πολλούς τάφους που υπάρχουν στο νεκροταφείο των Aιγών. Μέσα σε αυτόν φέρεται να έχουν εντοπιστεί ένα χάλκινο στεφάνι, τέσσερα κεραμικά και άλλα ευρήματα.

 

Λεπτομέρειες για τα ευρήματα στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών παρέχει η Αγγελική Κοτταρίδη σημειώνοντας:

«Στο νεκροταφείο των τύμβων των Αιγών βρέθηκε ένας αρκετά μεγάλος κτιστός τάφος (κιβωτιόσχημος όχι ναόσχημος δηλ. "μακεδονικός") που μάλιστα είναι ασύλητος, μια ευχάριστη εξαίρεση, αφού η νεκρόπολη των Αιγών λεηλατήθηκε άγρια από τους Γαλάτες μισθοφόρους του Πύρρου το 276 π.Χ... και σπάνια έχουμε την ευκαιρία να βρίσκουμε αδιατάρακτες ταφές.

Ο νεκρός είναι ένας άντρας που πέθανε στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου (336-323 π.Χ.).

 

Υπάρχει ένα ενδιαφέρον σύνολο ταφικών δώρων που, αν όλα πάνε καλά θα παρουσιαστούν στην πρώτη μεγάλη έκθεση που ετοιμάζουμε για τα εγκαίνια του νέου μουσείου των Αιγών...»

 

Διαβάστηκε 484 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις