Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 15:29

Σημαντικές διακρίσεις μαθητών του μουσικού σχολείου σε… αστρονομικό επίπεδο

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Πιο συγκεκριμένα στον 20ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2015 και εκπροσωπώντας την Ημαθία, ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου Γιώργος Κατράνας διακρίθηκε στη 2η φάση «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» για το Λύκειο και ο μαθητής της γ΄ γυμνασίου Χρήστος Τρέβλας, κατέλαβε την τέταρτη θέση στη ίδια φάση μεταξύ μαθητών γυμνασίου από σχολεία όλης της Ελλάδας και προκρίθηκε στην 3η φάση, «ΙΠΠΑΡΧΟΣ».

 

Με την ολοκλήρωση της 3ης φάσης, «ΙΠΠΑΡΧΟΣ» θα αναδειχθούν οι νικητές του 20ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2015 και θα συγκροτηθεί η ελληνική ομάδα για την Ολυμπιάδα της Αστρονομίας. Επιπλέον, ο πρώτος μαθητής και η πρώτη μαθήτρια ηλικίας 16-18 ετών θα μεταβούν για επτά ημέρες τον Ιούλιο στις εγκαταστάσεις της ΝΑSΑ, στο Huntsville της πολιτείας Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και θα μετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

Διάκριση, επίσης, πέτυχε και ο μαθητής της α΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας Σπύρος Καλατζόπουλος, στη 2η φάση «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ» του τοπικού διαγωνισμού της Μαθηματικής Εταιρείας.

Διαβάστηκε 53 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλά για την παραμονή στο ευρώ. Ο Κώστας Λαπαβίτσας υποστηρίζει το σχέδιο της δραχμής. Ποιος πιστεύετε ότι έχει δίκιο;