Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 14:33

366 σκυλιά στείρωσε ο δήμος Βέροιας, ωστόσο… η παραγωγή αδέσποτων με εγκατάλειψη νεογέννητων συνεχίζεται!

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

384 αδέσποτα ζώα συντροφιάς έχει διαχειριστεί ως σήμερα, έχει στειρώσει 366, έχει εμβολιάσει κυρίως ενάντια στη λύσσα 547 και έχει εκδώσει 352 βιβλιάρια υγείας. Για τα παραπάνω στοιχεία ενημερώνει το κοινό ο Δήμος Βέροιας με σχετικό δελτίο τύπου. Σημειώνοντας ωστόσο ότι η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων διαχείρισης που εφαρμόζει ο Δήμος σε συνεργασία με τα Φιλοζωικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, «υποδαυλίζεται καθημερινά από ‘φιλόζωους δημότες μας’, οι οποίοι συστηματικά εγκαταλείπουν τον σκύλο τους όταν τον βαρεθούν ή τα νεογέννητα κουτάβια της σκυλίτσα τους».

 

Στο δελτίο τύπου τονίζεται ότι η εγκατάλειψη νεογέννητων κουταβιών είναι κοινή πρακτική σε όλη την Ελλάδα, θεωρείται η λύση στο πρόβλημα «γέννησε ο σκύλος μου ή η γάτα μου, δεν έχω τι να τα κάνω, οπότε θα τα αφήσω στον δρόμο και ό,τι γίνει» και γίνεται συστηματικά,  παρά τα αυστηρά πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία  (300 ευρώ για εγκατάλειψη ή αποφυγή στείρωσης και 30.000 ευρώ για κακοποίηση ή βάναυση μεταχείριση).

 

«Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να φροντίσουν για τη στείρωση των ζώων τους ώστε να μην έχουμε  το απάνθρωπο  γεγονός της εγκατάλειψης των νεογέννητων κουταβιών μέσα σε κάδους απορριμμάτων. Η στείρωση και η ηλεκτρονική σήμανση των δεσποζόμενων είναι η μόνη επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος να ανακόψουμε τον φαύλο κύκλο όπου τα αδέσποτα γεννιούνται μέσα στα σπίτια από ιδιόκτητα ζώα που στη συνέχεια εγκαταλείπονται», καταλήγει το δελτίο τύπου.

Διαβάστηκε 298 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις