ΝΙΣΣΑΝ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 22:25

Εκπαιδευτικές επισκέψεις του Λαππείου Γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν την Τρίτη 29 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Νάουσας οι οποίοι συμμετέχουν στα πολιτιστικά προγράμματα της μαθητικής εφημερίδας « Η Φωνή των Εφήβων», φωτογραφίας με τίτλο «Μια φωτογραφία… χίλιες λέξεις» και το πρόγραμμα e Twinning με τίτλο Celebration Time. Οι μαθητές μαζί με τις συνοδούς καθηγήτριες Θ. Μαυρίδου, Κ. Τσαουσίδου, Μ.Ζιούζια και Ελ. Καλαντζή ξεναγήθηκαν στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης όπου είχαν την ευκαιρία να δουν ένα μέρος της συλλογής Κωστάκη, της μεγαλύτερης συλλογής ρωσικής πρωτοπορίας εκτός Ρωσίας και την περιοδική αναδρομική έκθεση «1921-2011  Ναυσικά Πάστρα» με γλυπτά.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα γραφεία της εφημερίδας «Μακεδονία», όπου συζήτησαν με τον δημοσιογράφο Φώτη Κουτσαμπάρη για θέματα σχετικά με την σύνταξη και έκδοση μιας εφημερίδας .Τελευταία επισκέφτηκαν την Αγιορείτικη Εστία όπου είδαν έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Κωνσταντινούπολη στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα όπως αποτυπώθηκε από τον φακό του  Αχιλλέα Σαμαντζή  και Ευγένιου Δαλέζιου.

Η επίσκεψη τελείωσε με περίπατο στον Λευκό πύργο και την Νέα Παραλία όπου μαθητές φωτογράφησαν παραστάσεις και πρόσωπα του  «μεταμορφωμένου» παραλιακού μετώπου και φωτογραφήθηκαν σε ευφάνταστες πόζες, στιγμιότυπα που αποδίδουν την ανάπλασή της.

Διαβάστηκε 123 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ