ΝΙΣΣΑΝ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014 17:21

Έκλειναν το γόνυ στους 353.000 άταφους νεκρούς της Ποντιακής Γενοκτονίας. Εκδηλώσεις μνήμης στην Πατρίδα από τον΄Ευστάθιο Χωραφά΄.Video

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για μια ακόμη χρονιά η συγκίνηση ξεχείλισε στις εκδηλώσεις μνήμης  για την Ποντιακή Γενοκτονία του πολιτιστικού συλλόγου ΄Ευστάθιος Χωραφάς΄ Πατρίδας. Το πρωί στον Ι.Ν Υπαπαντής του Χριστού τελέστηκε Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στα 353.000 θύματα Ελλήνων Ποντίων, οι οποίοι σφαγιάσθησαν από τον στρατό και τους ατάκτους του Κεμάλ, ιερουργούντος του Αιδεσιμολογιοτάτου π. Διονυσίου Συρόπουλου, στην οποία παραβρέθηκε ο εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης.

Ακολούθως στο μνημείο του συλλόγου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, ενώ το ιστορικό της ημέρας ανέγνωσε ο ιστορικός-καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Φωτιάδης. Στις εκδηλώσεις χόρεψε το μεγάλο συγκρότημα του \\\"Ευστάθιος Χωραφάς\\\", ενώ τραγούδια του Πόντου ερμήνευσε η χορωδία του κ. Βασίλη Φωτιάδη.

Για την αδιάφορη, άτολμη, Βουλή των Ελλήνων, η οποία δεν τολμά να φέρει στα διεθνή φόρα το αίτημα της αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας,έκανε λόγο στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αντώνης Καγκελίδης. \\\"Πρέπει να τολμήσει η Ελληνική Βουλή. Επιβάλλεται για να αναπαυθούν οι ψυχές των σφαγιασμένων, άταφων προγόνων μας\\\" τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε δεξίωση με ποντιακά εδέσματα στο εντευκτήριο του συλλόγου. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο αιδεσιμολογιότατος π. Διονύσιος,η βουλευτής κ.Μπατσαρά, ο εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης, η δήμαρχος Βέροιας κ. Ουσουλτζόγλου, ο εκλεγμένος δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Βέροιας κ. Παπαδόπουλος και πλήθος κόσμου.

Δείτε video από την εκδήλωση, ενώ αργότερα θα σας δώσουμε την συγκλονιστική ομιλία του κ. Φωτιάδη, που αξίζει όλοι μας να την παρακολουθήσουμε.

Διαβάστηκε 199 φορές

VIDEO Gallery

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις