Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 12:40

Ρεπορτάζ. Χωρίς προβλήματα μόλυνσης και δυσοσμίας φέτος η ΄τάφρος 66΄

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μετά από 35 χρόνια εντόνων προβλημάτων από την ρύπανση βιομηχανικών αποβλήτων την καλοκαιρινή περίοδο η "τάφρος 66" περνάει μια ..παραδείσια περίοδο φέτος.

Στο ρεπορτάζ που κάναμε στην περιοχή του Αγγελοχωρίου, του Πολυπλατάνου και των κοινοτήτων της Ειρηνούπολης, απ΄όπου διέρχεται η "τάφρος 66" οι κάτοικοι δήλωσαν ευχαριστημένοι, αφού φέτος δεν παρατηρείται ούτε δυσοσμία, ούτε και καταστροφή της πανίδας του ποταμού, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι για πρώτη φορά οι ψαράδες βγάζουν φρέσκα ψάρια από τα καθαρά της νερά!

Όπως μας δήλωσε ο, εξ Ειρηνουπόλεως καταγόμενος, πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Βασιλείου η δική του μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την μόλυνση της τάφρου από παρακείμενες βιομηχανίες, οι οποίες δεν λειτουργούσαν τους βιολογικού τους καθαρισμούς, για να μειώσουν(!) το λειτουργικό τους κόστος, έφεραν αποτέλεσμα, αφού ο φάκελος της προανάκρισης που διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βέροιας, σύντομα θα ολοκληρωθεί.

Προφανώς λοιπόν φέτος για τον φόβο των συλλήψεων ουδείς τόλμησε να επιδείξει παραβατική συμπεριφορά σε Πέλλα, κατά κύριο λόγο, και σε Ημαθία.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καραπαναγιωτίδης σε δηλώσεις του στο laos-epea.gr τόνισε ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν φέτος ήταν ιδιαίτερα αυστηροί, ενώ παρέστη και ο ίδιος σε αρκετούς από αυτούς.

Το παρήγορο λοιπόν για τους κατοίκους όλων των περιοχών, απ΄όπου διέρχεται η "τάφρος 66" είναι ότι φέτος πέρασαν ένα ευχάριστο καλοκαίρι χωρίς δυσοσμίες και κινδύνους για την υγεία τους, από την ανεξέλεγκτη μόλυνση της από βιομηχανικά απόβλητα.

 

Διαβάστηκε 248 φορές

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 15:33 δημοσιεύθηκε από Γιάννα

    Εγώ παντως εκεί κοντά μένω και βρώμαει φοβερά.Το νερό είναι καταμαυρο,παρόλο που φέτος ο παγετός και το χαλάζι έκαναν ζημιά στα ροδακινα...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Κρίνετε θετικές τις εξελίξεις στο θέμα της γέφυρας Κούσιου, μετά τη μη έκπτωση του εργολάβου του έργου;