Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 13:16

Πρόβλημα εφημέρευσης στο τέλος του μήνα σε παθολογική και μικροβιολογικό του νοσοκομείου Νάουσας. Στήριξη από την κοινωνία ζητούν οι εργαζόμενοι

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κραυγή αγωνίας και καμπανάκι κινδύνου εκπέμπουν για ακόμη μία φορά οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Νάουσας, αυτή τη φορά για την πλημμελή λειτουργία της παθολογικής κλινικής και του μικροβιολογικού λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης εκπρόσωποι στο δ.σ. των εργαζομένων περιέγραψαν την κατάσταση στα δύο τμήματα ως οριακή, μόνο που αυτή τη φορά παθολογική και μικροβιολογικό που εμφανίζουν αυτή τη φορά πρόβλημα αποτελούν τον κορμό και τη ρίζα του νοσοκομείου, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αν δεν λυθούν τα προβλήματα των ελλείψεων, εκτός από το ότι οι κλινικές δεν θα έχουν εφημέρευση ολόκληρο τον μήνα θα εμφανιστούν προβλήματα και σε άλλες κλινικές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η παθολογική κλινική τους τελευταίους 2-3 μήνες είχε 550 τακτικούς ασθενείς, 450 εισαγωγές και 2.500 επείγοντα.

Μιλώντας για μόνιμη τρικυμία και συνεχή Οδύσσεια, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Γαβριήλ Τσαρνούχας ζήτησε τη στήριξη της πόλης και των φορέων της στα αιτήματα πλήρωσης των θέσεων, ως μέσο πίεσης προς το υπουργείο και την 3η ΥΠΕ, που δείχνουν να απαξιώνουν το νοσοκομείο Νάουσας. 

Από την πλευρά του ο διευθυντής του μικροβιολογικού και πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών στην Ημαθία κ. Λέτας περιέγραψε την κατάσταση (δύο γιατροί εδώ και 4 μήνες, επιπλέον εφημερίες με "εντέλεσθαι", χωρίς ειδικευόμενους και βοηθητικό προσωπικό στις εφημερίες), κάνοντας λόγο για καπέλωμα από την πλευρά του νοσοκομείου Βέροιας (με 5+2 γιατρούς και χωρίς διάθεση ούτε προσωρινής βοήθειας), την ίδια ώρα που το δ.σ. του νοσοκομείου Ημαθίας στηρίζει κυρίως τα αιτήματα της μονάδας Βέροιας.

"Μπορεί στο τέλος του μήνα να δείτε πράγματα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει στο νοσοκομείο" σημείωσε ο κ. Τσαρνούχας, αναφερόμενος στη δυστοκία των εφημερεύσεων στα δύο τμήματα μετά τις 24 του μήνα.

"Θείο δώρο" χαρακτήρισε τον ξεχωριστό οργανισμό για το νοσοκομείο Νάουσας η Κατερίνα Ανθρακέα, ζητώντας από τους βουλευτές να προσπαθήσουν στην κατεύθυνση αυτή ώστε να μην δέχεται κάθε φορά η μονάδα Νάουσας τα ξεροκόμματα.

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη διοίκηση κ. Λογγινίδης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Τσίτσης.

Διαβάστηκε 490 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ