Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 10:13

Πετρέλαιο... γιοκ στα σχολεία της Νάουσας! Κινητοποιήσεις και αποχή των παιδιών από τα μαθήματα προαναγγέλλουν οι γονείς.Video

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πορεία στους δρόμους της Νάουσας και συμβολική διαμαρτυρία μισής ώρας στο δημαρχείο έκαναν σήμερα οι μαθητές και οι γονείς του 4ου δημοτικού σχολείου και του 4ου νηπιαγωγείου Νάουσας, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη θέρμανσης, εξαιτίας της μη προμήθειας πετρελαίου. Στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας συμμετείχαν εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων από άλλα δημοτικά σχολεία και γυμνάσια του δήμου, στα οποία η κατάσταση είναι και εκεί οριακή, αφού το πετρέλαιο είναι είδος προς εξαφάνιση και τα παιδιά κάνουν μάθημα με... μπουφάν και κασκόλ!

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου δημοτικού και των σχολείων της  Νάουσας κ. Γαλίτης επέδωσε στους κ.κ. Καραμπατζό και Βράντση το ψήφισμα της κινητοποίησης, στο οποίο ζητείται η άμεση προμήθεια πετρελαίου από την κρατική χρηματοδότηση, χωρίς... χορηγούς, και τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής στον αγώνα τους.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου ο κ. Καραμπατζός τόνισε ότι οι δόσεις για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων έχουν πλέον περικοπεί σε σημαντικό βαθμό, ενώ εδώ και ένα χρόνο τα σχολεία πληρώνουν και το ρεύμα τους, με αποτέλεσμα από τις 78.000 που είναι η μια δόση (μέχρι τώρα για το 2013 ήρθαν μόνο δυο, ενώ τη Δευτέρα θα εκταμιευθεί και η τρίτη, ενώ η τέταρτη αναμένεται μετά τα Χριστούγεννα) παρακρατούνται από τον δήμο 30.000 ευρώ για το ρεύμα των 58 σχολείων, γυμνασίων και λυκείων του δήμου! Ο κ.Καραμπατζός επισήμανε ότι με την άμεση εκταμίευση της δόσης θα δοθεί μια ανάσα στα σχολεία, αλλά τον αντέκρουσαν οι γονείς, λέγοντας ότι ήδη χρωστάνε χρήματα για το περσινό πετρέλαιο και με 1.000 ευρώ δεν θα μπορέσουν να προμηθευτούν πετρέλαιο για πάνω από 15 μέρες, τη στιγμή που ο χειμώνας είναι μπροστά.

Η πρόταση των παρευρισκομένων εκπροσώπων των γονέων, καθώς και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάουσας ήταν να γίνουν κινητοποιήσεις υπό την αιγίδα του δήμου την ερχόμενη βδομάδα, οι οποίες θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο όλων των σχολείων, μέχρις ότου έρθουν χρήματα για τη θέρμανσή τους.

Ο κ. Γαλίτης είπε επίσης ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση οι γονείς του 4ου δεν θα αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο, αφού πολλοί από τους μαθητές αρρώστησαν λόγω του κρύου.

Διαβάστηκε 525 φορές

VIDEO Gallery

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις