Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 09:24

Δήμαρχος Βέροιας: Σπουδαίο έργο το σχολείο στα Γιοτζαλίκια και από τις πιο ευχάριστες στιγμές της θητείας μου!

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο θεμέλιος λίθος του νέου σχολικού συγκροτήματος που κατασκευάζεται στην περιοχή «Γιοτζαλίκια» της Βέροιας, επί της οδού Ρωμανίας, αγιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα με τις ευλογίες και τις ευχές όλων για σύντομη ολοκλήρωση και λειτουργία του.

Η τελετή έγινε παρουσία της δημάρχου Χαρούλας Ουσουλτζόγλου αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, προϊσταμένων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, εκπροσώπων Στρατού, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, διευθυντών Σχολείων, σχολικών συμβούλων, εκπροσώπων της Ένωσης Γονέων, μαθητών και υπηρεσιακών στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Μετά τον αγιασμό και τις ευχές του Μητροπολίτη μίλησε η δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή ημέρα, μια από τις ευχάριστες στιγμές της δημοτικής της θητείας. Η δήμαρχος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κατασκευής του νέου σχολείου με τη λειτουργία του οποίου θα γίνει και η απαραίτητη ανακατανομή του μαθητικού δυναμικού στα σχολεία της Βέροιας και έτσι θα ικανοποιηθεί και η επιθυμία του αείμνηστου Χρήστου Τσολάκη για τη μεταστέγαση μέσα στην πόλη, του Μουσείου Εκπαίδευσης σε διατηρητέο εκπαιδευτήριο, στην περιοχή όπου υπάρχει συγκεντρωμένος ο μνημειακός πλούτος του αστικού κέντρου της πόλης.

 

Η δήμαρχος αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου συγκροτήματος 5.500 περίπου τ.μ. το οποίο έχει κόστος 5.170.000 ευρώ, έχει δύο επίπεδα, είναι κλιμακωτό και αναπτύσσεται σε δύο ορόφους (πέραν του ισογείου) με αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη κ.λπ. Σε δύο επίπεδα θα είναι και η αυλή που θα χωρίζει το Γυμνάσιο από το Λύκειο και θα διαθέτει δύο σύγχρονα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, σε ένα «πράσινο» περιβάλλοντα χώρο. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η εξαιρετική πρόσβαση του κτιρίου σε ΑμΕΑ και οι υψηλές ενεργειακές του προδιαγραφές.

Κλείνοντας η κ. Ουσουλτζόγλου εξήρε την δουλειά της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και των στελεχών της που δούλεψαν όπως είπε συστηματικά «ώστε να έχουμε μια πληρέστερη μελέτη που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ χωρίς προβλήματα», ενώ ευχαρίστησε και τον εργολάβο του έργου. Τέλος ανέφερε ότι η λειτουργία των σχολείων προβλέπεται για τον μεθεπόμενο χρόνο.

 

Μια επένδυση με πολλαπλή αναπτυξιακή διάσταση χαρακτήρισε το έργο, ο προϊστάμενος της Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Φλιτούρης, ενώ χαρακτηριστική ήταν η παρουσία τριών μαθητών της Δέσποινας Μιχαηλίδου και του Συμεών Κεχαγιά από το 1ο Φιλίππειο Γυμνάσιο και της Ελένης Τρικαλιώτη από το 2ο Λύκειο, που έδωσαν το στίγμα της μαθητικής κοινότητας με στίχους ποιητών και λογοτεχνικά κείμενα.

Ακολούθησε ο αγιασμός του θεμέλιου λίθου και μια μικρή δεξίωση που οργάνωσε για τους καλεσμένους ο ανάδοχος του έργου.

Σοφία Γκαγκούση

Διαβάστηκε 80 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις