Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 15:41

Κώστας Καραπαναγιωτίδης: Θέλουμε δήμαρχο των πολιτών και όχι των πελατών! Ανακοίνωσε τον συνδυασμό του σε συνέντευξη στον Typos FM

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την ανακοίνωση του συνδυασμού του για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στη Βέροια έκανε σε συνέντευξή του στο Typos Fm και τους "Διαλόγους" του Θόδωρου Ελευθεριάδη ο νυν αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι εάν εκλεγεί θα είναι δήμαρχος για μια και μόνο πενταετία, ενώ ανέφερε ότι η "Συγγρού" επιθυμούσε να είναι αντιπεριφερειάρχης, είτε Ημαθίας, είτε Θεσσαλονίκης, αλλά αυτός προτίμησε να κλείσει την πολιτική του καριέρα στον τόπο του. "Πριν από δυο χρόνια είχα ενημερώσει τον συνδυασμό μας στην Περιφέρεια ότι δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης. Δυο θητείες στο όποιο αξίωμα είναι αρκετές", είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης είπε ότι θα παραμείνει στο αξίωμα του μέχρι και τις 31 Αυγούστου του 2014, τιμώντας τους πολίτες που στήριξαν τον συνδυασμό του στην Ημαθία, ενώ αναφέρθηκε με θετικά λόγια στην υποψηφιότητα του κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, ως αντιπεριφερειάρχη, σημειώνοντας επίσης τις καλύτερες σχέσεις που είχε με τους υπόλοιπους περιφερειακούς του συμβούλους, την κ. Μπατσαρά και τον κ. Σαρηγιαννίδη.

Ο συνδυασμός του κ. Καραπαναγιωτίδη θα ανακοινωθεί την ερχόμενη βδομάδα, ενώ όπως μας δήλωσε η ιδρυτική του διακήρυξη, την οποία συνέγραψε ένας πυρήνας 15 περίπου ατόμων, που προέρχεται από όλους τους πολιτικούς χώρους και φυσικά από τη σημερινή δημοτική αρχή της κ. Ουσουλτζόγλου, θα είναι λιτή και περιεκτική, δίνοντας βάση τόσο στη διαχείριση της καθημερινότητας (σκουπίδια, κυκλοφοριακό) όσο και στην αναβάθμιση του τουρισμού του δήμου, με επίκεντρο τη Βεργίνα και τη βυζαντινή, αλλά και την πολυπολιτισμική Βέροια.

Για το προεκλογικό του πρόγραμμα ο κ. Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι θα είναι σε πραγματιστική βάση, και θα βασίζεται στην υποβοήθηση των επενδύσεων στην περιοχή, μέσα από σοβαρούς επιχειρηματίες, ενώ ανακοίνωσε την έλευση του προέδρου του ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδη την προηγούμενη βδομάδα, για αναζήτηση έκτασης στην περιοχή του Σελίου!

"Δεν θα υποσχεθώ τίποτε που δεν θα μπορώ να το υλοποιήσω στους πρώτους έξι μήνες ή τον πρώτο χρόνο της θητείας μου" τόνισε.

 

Ρωτώντας τον να μας περιγράψει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός δημάρχου, ο κ. Καραπαναγιωτίδης είπε ότι επιθυμεί να είναι δήμαρχος πολιτών και όχι πελατών, ενώ επεσήμανε ότι η επιλογή των ειδικών του συνεργατών θα γίνει με φειδώ και με μόνο γνώμονα την επιστημονική τους κατάρτιση. "Ο δήμαρχος εκλέγεται από τον λαό για να υπηρετεί τους πολίτες και όχι για να βολέψει συγγενείς και κουμπάρους", είπε.

Διέψευσε κατηγορηματικά το ότι το ψηφοδέλτιο θα είναι μόνο των... Ποντίων (θα περιλαμβάνει άτομα όλων των ελληνικών φυλών, και όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, μας είπε), ενώ για την επιλογή του τόνισε ότι υπάρχουν συνεχείς συναντήσεις με άτομα απ΄όλο τον δήμο, σε συνεργασία φυσικά με τον πυρήνα των στενών συνεργατών του.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης μάς είπε ότι θα συνεργαστεί στενά ως δήμαρχος με τους ομολόγους του σε Νάουσα και Αλεξάνδρεια, τους οποίους ενημέρωσε ήδη για την επιλογή του να θέσει υποψηφιότητα, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τις υποψηφιότητες άλλων επιθυμούντων, όπως οι κ.κ. Βοργιαζίδης, Σκουμπόπουλος και Σαρηγιαννίδης, τονίζοντας όμως ότι το προφίλ ενός δημάρχου πρέπει να συμπεριλαμβάνει γνώσεις, εμπειρία και συνεργασία με όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, καταλήγοντας ότι η δική του υποψηφιότητα δεν έχει να κάνει με... ξεκούραση, την επόμενη τετραετία, αλλά περαιτέρω προσφορά στον δήμο Βέροιας.

 

Παρ΄ότι δεν θέλησε επίσης να κρίνει την κ. Ουσουλτζόγλου, με την οποία μας είπε ότι είχε καλή συνεργασία τα προηγούμενα χρόνια, τόσο ως νομάρχης, όσο και ως αντιπεριφερειάρχης, ο κ. Καραπαναγιωτίδης τόνισε με... νόημα ότι για τα θετικά, αλλά και για τα αρνητικά ενός δήμου την απόλυτη ευθύνη έχει ο δήμαρχος και όχι οι πολιτικοί ή υπαλληλικοί υφιστάμενοί του. "Προσωπικά ποτέ δεν έριξα ευθύνες για κάτι αρνητικό στους περιφερειακούς μου συμβούλους ή τους διευθυντές μου", σημείωσε χαρακτηριστικά!

Κλείνοντας τη συνέντευξη (θα σας τη δώσουμε μαγνητοσκοπημένη αργότερα) ο κ. Καραπαναγιωτίδης αναφέρθηκε στην χρηστή διαχείριση των πολιτικών πραγμάτων εκ μέρους του. "Ποτέ δεν ακούστηκε για μένα ή για την οικογένεια μου υπόνοια για κακοδιαχείριση. Στόχος μου, αλλά και στόχος των συνεργατών μου είναι η διαφάνεια" είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας, ο οποίος θα ανακοινώσει το όνομα του συνδυασμού του και τους πρώτους υποψήφιους του σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει την ερχόμενη βδομάδα.

Θόδωρος Ελευθεριάδης

Διαβάστηκε 272 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις