Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 21:36 Κατέθεσαν πρόταση στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών

Δημιουργία ποδηλατοδρόμου από την Πλ. Ωρολογίου μέχρι τη λίμνη του Αλιάκμονα

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Άρχισαν να διαφαίνονται τα αποτελέσματα των ενεργειών και των δράσεων που διοργάνωσαν το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας & ο ποδηλατικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βέροιας τα τελευταία δύο χρόνια, με την υποστήριξη εκατοντάδων συμπολιτών μας.

Την Τετάρτη εκπρόσωποι του ΑΝΔΥ συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Άρη Λαζαρίδη και τον συγκοινωνιολόγο κ. Καρεκλά που ανέλαβε να εκπονήσει την κυκλοφοριακή μελέτη για την πόλη της Βέροιας, η οποία σύμφωνα με το περσυνό ομόφωνο ψήφισμα της Τοπικής Κοινότητας Βέροιας και του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας  θα περιλαμβάνει την ένταξη του ποδηλάτου στον κυκλοφοριακό ιστό της πόλης.

Το ΑΝΔΥ πρότεινε τη δημιουργία ενός ποδηλατόδρομου, ως κεντρικού άξονα διέλευσης των ποδηλάτων, που θα ενώνει το κέντρο της Βέροιας με τη λίμνη του Αλιάκμονα, όπως χαράχθηκε κι ακολουθήθηκε επί δύο χρόνια την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. 

Συγκεκριμένα η πρόταση προβλέπει ως αφετηρία την πλατεία Ωρολογίου, περιλαμβάνει την οδό Μητροπόλεως μετά τη μονοδρόμηση της σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, την οδό Ελιάς, τμήμα της  Ανοίξεως και την οδό Πιερίων μέχρι την έξοδο από την πόλη. Από εκεί θα συνεχίσει από την υφιστάμενη ποδηλατολωρίδα η οποία θα μετατραπεί σε ποδηλατόδρομο, και μέσω του χωριού Άμμος θα καταλήγει στην λίμνη του Αλιάκμονα, όπου ήδη έχει καταστεί χώρος ψυχαγωγίας πολλών συνδημοτών μας κάθε ηλικίας.  

Ταυτόχρονα προτάθηκε η τοποθέτηση 200 θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων στην πλατεία Ωρολογίου – Δημαρχείου και στους πεζοδρόμους, παίρνοντας την υπόσχεση από τον Αντιδήμαρχο κ. Λαζαρίδη για άμεση τοποθέτηση παρκιέρας 10 θέσεων συμβολικά μπροστά στο Δημαρχείο σε υλοποίηση υφιστάμενης απόφασης.

Επίσης τέθηκε προς συζήτηση το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο ποδηλατόδρομος έως τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, συνδέοντας τον Αθλητισμό με τον Πολιτισμό, δίνοντας την ευκαιρία στους συνδημότες μας, αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες του Δήμου μας (στον οποίο έχει ενταχθεί πλέον ως τοπική κοινότητα και η Βεργίνα), να απολαύσουν μια εναλλακτική εμπειρία ψυχαγωγίας.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στον πεζό, στον ποδηλάτη, στο αναπηρικό ή παιδικό καροτσάκι, στους μαθητές και τη νεολαία μας, έναντι του κατακλυσμού του κέντρου από αυτοκίνητα, ελλείψει περιφερειακών υποδομών.

Τέλος εκφράστηκε η ικανοποίηση από το ΑΝΔΥ της έστω καθυστερημένης άδειας χωροθέτησης χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων κάτω από την Ελιά και την οδού Στρατού, που είχε αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τον κ. Λαζαρίδη κατά την έναρξη των εργασιών της αστικής ανάπλασης, ο οποίος χώρος στάθμευσης αναμένεται να εκτονώσει το έντονο πρόβλημα στάθμευσης των περιοίκων, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα το αστικό τοπίο και διευκολύνοντας την κίνηση των οδηγών με την απομάκρυνση εκατοντάδων αυτοκινήτων από το κέντρο της πόλης.

Διαβάστηκε 77 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας κάνει λόγο για μονοδρόμηση του οδού Μητροπόλεως της Βέροιας, με φορά που θα αποφασιστεί από την κυκλοφοριακή μελέτη. Συμφωνείτε με τη μονοδρόμηση;