Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 18:18

ΕΚΑΒ:‘Είναι εκπαιδευμένοι οι πυροσβέστες σε θέματα διάσωσης!Στείλαμε ασθενοφόρο από τη Βέροια μόλις δεχθήκαμε κλήση για το περιστατικό της Νάουσας’

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Tον γύρο του διαδικτύου έκανε το δημοσίευμα του laos-epea.gr, αναφορικά με την μεταφορά της τραυματισμένης κοπέλας στο ατύχημα του περασμένου Σαββάτου στην Μ. Αλεξάνδρου της Νάουσας. Πριν από λίγη ώρα η διοίκηση του ΕΚΑΒ μας έστειλε την δική της άποψη για την μη έλευση ασθενοφόρου και την μεταφορά της κοπέλας με φορείο και μάλιστα πεζή από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας. Την δημοσιεύουμε αυτούσια και τα σχόλια δικά σας.

 «Διευκρινήσεις σχετικά με τη δημοσίευση με τίτλο: Στο ρόλο του ΕΚΑΒ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας. Άνδρες της μετέφεραν με φορείο τραυματία στο τοπικό Νοσοκομείο, αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο! Κατόπιν της δημοσίευσης σας χθες Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, στο site σας (http://laos-epea.gr/topika/item/1062-sto-rolo-tou-ekav-i-pyrosvestiki-ypiresia-naousas-andres-tis-meteferan-me-foreio-travmatia-sto-topiko-nosokomeio-afoy-den-ypirxe-asthenoforo.html), σχετικά με το ατύχημα που συνέβη στο κέντρο της Νάουσας και της τελικής διακομιδής του τραυματία από την Πυροσβεστική στο νοσοκομείο της Νάουσας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής: - την Κυριακή 2/6/2013 στις 00:00 το Ε.Κ.Α.Β. έλαβε κλήση από πολίτη, ο οποίος ανέφερε για περιστατικό ατυχήματος με μηχανή μπροστά σε πιτσαρία. Η τηλεφωνήτρια βάρδιας ενημέρωσε πως δίνει εντολή σε ασθενοφόρο στη βάση του Ε.Κ.Α.Β. στη Βέροια. - στις 00:01 έγινε η διαβίβαση του περιστατικού στο ασθενοφόρο, το οποίο και ξεκίνησε από τη Βέροια. Παράλληλα, η τηλεφωνήτρια του Ε.Κ.Α.Β με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του τραυματία, επικοινώνησε και με το 100 ζητώντας τη συνδρομή τους. Συνεχίζοντας την προσπάθεια άμεσης βοήθειας, απευθύνθηκε και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου και τελικά είχε την άμεση ανταπόκριση τους. Δεδομένης της ανταπόκρισης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας (η οποία έχει εκπαιδευτεί από το ΕΚΑΒ σε θέματα διάσωσης) και της ενημέρωσης προς το Ε.Κ.Α.Β. πως ο τραυματίας διεκομίσθει με ασφάλεια στο Νοσοκομείο Νάουσας με όχημα της Υπηρεσίας τους (Π.Υ. Νάουσας), στις 00:05 (2/6/2013) ακυρώθηκε η κλήση προς το ασθενοφόρο το οποίο ήδη κατευθυνόταν προς το σημείο του ατυχήματος. θα θέλαμε να γνωρίζετε πως το Ε.Κ.Α.Β. παραμένει πάντα σε ετοιμότητα αντιμετώπισης όλων των περιπτώσεων άμεσης βοήθειας καταβάλλοντας την μέγιστη δυνατή προσπάθεια με τη διάθεση των κατάλληλων προς τούτο μέσα- ακόμη και με τη συνεργασία των σωμάτων ασφάλειας και προστασίας του πολίτη. Παρακαλούμε για την αναδημοσίευση της παραπάνω διευκρίνισης. Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Κεντρική Υπηρεσία: Τέρμα Οδού Υγείας 115 27 Αθήνα T.: 213 214 3000 F.: 213 214 3222 E.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. url:www.ekab.gr»

 

 

Διαβάστηκε 410 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Συμφωνείτε με το σχεδιασμό της κυβέρνησης Σαμαρά για τη νέα δημόσια τηλεόραση;