Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 21:21

Πρώτος σε δαγκώματα σκύλων ο νομός Ημαθίας! Σοβαρότατη έλλειψη σε εμβόλια και ορούς στα νοσοκομεία

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πρώτος σε αριθμό δαγκωμάτων σκυλιών στον άνθρωπο (100 μέσα στο 2013!) σε όλη την Ελλάδα είναι ο νομός Ημαθίας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας το απόγευμα της Τετάρτης.

Αν και η έκτακτη συνεδρίαση είχε αντικείμενο τον ορισμό δύο μελών του δημοτικού συμβουλίου σε ειδική επιτροπή υπό τον Περιφερειάρχη για το θέμα των εκτάκτων αναγκών λόγω των κρουσμάτων λύσσας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην Κ. Μακεδονία, το θέμα αναπτύχθηκε αρκετά με αντικείμενο τα αδέσποτα στο κέντρο της Βέροιας και ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσιάστηκαν.

Για αυξημένο αριθμό δαγκωμάτων στην Ημαθία έκανε λόγο ο γιατρός Χρήστος Κούτρας, την ώρα που παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις στα νοσοκομεία σε εμβόλια και ορούς.

«Τα εμβόλια και οι οροί (πανάκριβοι, 1.100 ευρώ έκαστος) πρέπει να εξασφαλιστούν από την πολιτεία», σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος και διευθυντής της παθολογικής του νοσοκομείου Βέροιας, σχολιάζοντας ότι ακριβώς τα μειωμένα εμβόλια και οροί αναγκάζουν την πολιτεία (λόγω υψηλού κόστους) να πάρει μέτρα για την περισυλλογή τουλάχιστον των επιθετικών ζώων.

Μιλώντας για το θέμα και απαντώντας σε ερωτήσεις ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς αναφέρθηκε στα αιτήματα του δήμου επί του θέματος, που έχουν να κάνουν με τον ορισμό κτηνιάτρου από την Περιφέρεια για τον δήμο Βέροιας, την έγγραφη κατοχύρωση της καταλληλότητας του καταφυγίου από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής και την επιλογή ευέλικτων μεθόδων περισυλλογής αδέσποτων σκυλιών (π.χ. φυσοκάλαμο) ώστε να μαζεύονται περισσότερα και σε λιγότερο χρόνο.

Διαβάστηκε 161 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ποιον θα επιλέγατε μεταξύ των δυο ως περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας;