Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 10:31

Στο ρόλο του ΕΚΑΒ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας. Άνδρες της μετέφεραν με φορείο τραυματία στο τοπικό Νοσοκομείο, αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο!

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η σταγόνα στο ποτήρι της οργής των Ναουσαίων για την παντελή εγκατάλειψη της πόλης σε όλους τους τομείς, ειδικά όμως σε αυτόν της υγείας, ξεχείλισε το βράδυ του Σαββάτου 1ης Ιουνίου, όταν είδαν με οργή να μην υπάρχει ασθενοφόρο στη Νάουσα και τραυματίας τροχαίου να μεταφέρεται στο Νοσοκομείο της πόλης με φορείο, που κουβάλησαν με τα χέρια άνδρες της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας! Κατ΄αρχήν αξίζουν συγχαρητήρια στον διοικητή της ΠΥΝ Επιπυραγό κ. Νίκο Παλαμούτη που έδωσε την εντολή για τη μεταφορά της τραυματισμένης κοπέλας. η οποία σφάδαζε από τους πόνους.

Το ζήτημα είναι όμως ότι σε λίγο θα αρχίσουν να πεθαίνουν αβοήθητοι άνθρωποι, αφού δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα της μεταφοράς τους με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο! Το γεγονός συνέβη βραδινές ώρες, επί της Μ. Αλεξάνδρου, ότι δίκυκλο στο οποίο επέβαινε η άτυχη κοπέλα έπεσε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει η ίδια σοβαρά. Αμέσως πολίτες που βρισκόταν στο σημείο (η περιοχή ήταν κατάμεστη από κόσμο) κάλεσαν το ΕΚΑΒ, αλλά η απάντηση που πήραν ήταν ότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Κλήθηκε κατόπιν η ΠΥΝ, άνδρες της οποίας μετέφεραν με το φορείο την κοπέλα στο Νοσοκομείο (σ.σ η απόσταση που χωρίζει τον τόπο του συμβάντος με το Νοσοκομείο δεν ξεπερνά τα 300 μέτρα).

Τα ερωτήματα πολλά και βασανιστικά στους αρμοδίους. Γιατί δεν είναι επανδρωμένο και σε πλήρη ετοιμότητα το ΕΚΑΒ στην Ημαθία; Το προσωπικό και οι γιατροί του ΕΚΑΒ φυσικά δεν έχουν καμιά ευθύνη, αφού αγωνίζονται καθημερινά και με αυτοθυσία. Αν δεν υπήρχε η άμεση αντίδραση του διοικητή της ΠΥΝ τι θα γινόταν; Ερωτήματα που οφείλουν να απασχολήσουν σοβαρά την πολιτική ηγεσία της Ημαθίας, γιατί η κατάσταση πλέον φθάνει στο απροχώρητο.

η φωτογραφία είναι αρχείου

Διαβάστηκε 1208 φορές

7 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 17:41 δημοσιεύθηκε από ΜΠΙΤΖΙΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    1 euro το μηνα, 2 δηλαδη σε καθε ενεργο παγειο στη δευαν,8-12000 ευρω το μηνα εσοδα.αλλος 1 παγειο αλλος 2 ορισμενοι μπορει να δωσουν πιο πολλα να (αδικηθουν,αν ημουν απο αυτους δεν θα με πειραζε 1 η 2 η 3 ευρω).για αγορα ασθενοφορου και μισθο 3 οδηγων 3 (γιατρον για εκτακτα) αποκλειστικα για δημο ναουσας!!για παραπανω αναλυση ιδεας ας αναλαβουν οι ανωτεροι!!ολοι εχουμε οικογενεια και παιδια..

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 15:23 δημοσιεύθηκε από ΕΚΑΒ

    Διευκρινήσεις σχετικά με τη δημοσίευση με τίτλο: Στο ρόλο του ΕΚΑΒ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας. Άνδρες της μετέφεραν με φορείο τραυματία στο τοπικό Νοσοκομείο, αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο!

    Κατόπιν της δημοσίευσης σας χθες Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, στο site σας (http://laos-epea.gr/topika/item/1062-sto-rolo-tou-ekav-i-pyrosvestiki-ypiresia-naousas-andres-tis-meteferan-me-foreio-travmatia-sto-topiko-nosokomeio-afoy-den-ypirxe-asthenoforo.html), σχετικά με το ατύχημα που συνέβη στο κέντρο της Νάουσας και της τελικής διακομιδής του τραυματία από την Πυροσβεστική στο νοσοκομείο της Νάουσας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

    - την Κυριακή 2/6/2013 στις 00:00 το Ε.Κ.Α.Β. έλαβε κλήση από πολίτη, ο οποίος ανέφερε για περιστατικό ατυχήματος με μηχανή μπροστά σε πιτσαρία. Η τηλεφωνήτρια βάρδιας ενημέρωσε πως δίνει εντολή σε ασθενοφόρο στη βάση του Ε.Κ.Α.Β. στη Βέροια.
    - στις 00:01 έγινε η διαβίβαση του περιστατικού στο ασθενοφόρο, το οποίο και ξεκίνησε από τη Βέροια.

    Παράλληλα, η τηλεφωνήτρια του Ε.Κ.Α.Β με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του τραυματία, επικοινώνησε και με το 100 ζητώντας τη συνδρομή τους.
    Συνεχίζοντας την προσπάθεια άμεσης βοήθειας, απευθύνθηκε και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου και τελικά είχε την άμεση ανταπόκριση τους.

    Δεδομένης της ανταπόκρισης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας (η οποία έχει εκπαιδευτεί από το ΕΚΑΒ σε θέματα διάσωσης) και της ενημέρωσης προς το Ε.Κ.Α.Β. πως ο τραυματίας διεκομίσθει με ασφάλεια στο Νοσοκομείο Νάουσας με όχημα της Υπηρεσίας τους (Π.Υ. Νάουσας), στις 00:05 (2/6/2013) ακυρώθηκε η κλήση προς το ασθενοφόρο το οποίο ήδη κατευθυνόταν προς το σημείο του ατυχήματος.

    θα θέλαμε να γνωρίζετε πως το Ε.Κ.Α.Β. παραμένει πάντα σε ετοιμότητα αντιμετώπισης όλων των περιπτώσεων άμεσης βοήθειας καταβάλλοντας την μέγιστη δυνατή προσπάθεια με τη διάθεση των κατάλληλων προς τούτο μέσα- ακόμη και με τη συνεργασία των σωμάτων ασφάλειας και προστασίας του πολίτη.

    Παρακαλούμε για την αναδημοσίευση της παραπάνω διευκρίνισης.

    Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

    Κεντρική Υπηρεσία:
    Τέρμα Οδού Υγείας
    115 27 Αθήνα
    T.: 213 214 3000
    F.: 213 214 3222
    E.: [email protected]
    url:www.ekab.gr

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 11:24 δημοσιεύθηκε από ΣΠΑΘΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Προς τιμή του ο Δήμαρχος κ. Καραμπατζός, σήμερα επισκέφθηκε την ΠΥΝ και αποκαταστάθηκε η παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με τους πυροσβέστες προς στιγμήν. Πραγματι αυτό τον τιμά και δείχνει πως υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και συνεργασία κάτι που χρειάζεται η πολύπαθη πόλη μας.
    Σπαθάκης Δημήτριος

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 16:52 δημοσιεύθηκε από ΔΟΥΤΣΗΣ Γ.

    Δημήτρη εμείς κάναμε αυτό που θα έκανες και εσύ αλλά και ο οποιοσδήποτε πυροσβέστης ήταν στο συμβάν .
    ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ .
    Τιμώντας τον όρκο που δώσαμε να προστατεύουμε την ζωή και της περιουσία του Έλληνα πολίτη.
    Τα σχόλια και οι επικρίσεις δεν μας πτοούν τα αγνοούμε και συνεχίζουμε...

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 13:56 δημοσιεύθηκε από Μαρία Λάζου

    Κατάντια !!!!!!!!!!!!

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 13:39 δημοσιεύθηκε από Σπαθάκης Δημήτρης

    Θεόδωρε, οι άνδρες της ΠΥΝ και ο Δ-τής τους έχουν δείξει ότι σέβονται τη ζωή των συμπολιτών τους, πολλές φορές και με προσωπικές θυσίες. Ευτυχώς οι πολίτες αυτής της πόλης τους το αναγνωρίζουν και συμπαραστέκονται και ηθικά και υλικά. Είναι όμως άδικο να δέχονται επικρίσεις από τον ίδιο το Δήμαρχο, γιατί στο χθεσινό συμβάν αυτό δέχθηκαν. Τους έγινε ΄΄παρατήρηση΄΄ ότι αργήσανε και με τις σειρήνες του οχήματός τους αναστάτωσαν τον κόσμο. Ευτυχώς για το πλήρωμα δεν ανταπέδωσαν λεκτικά, διατήρησαν την ψυχραιμία τους και έκαναν το καθήκον τους. Αλλά έμειναν με το παράπονο. Και ρωτάμε τον κ. Δήμαρχο. Ρώτησε από ποιον κλήθηκε η ΠΥΝ να επέμβει? Ρώτησε την ώρα της κλήσης? Ρώτησε να μάθει ότι η κλήση που πήρε ήταν για επέμβαση σε τροχαίο ατύχημα? Και τελικά ότι δεν ήταν συμβάν που έπρεπε να επέμβει η Πυροσβεστική αλλά το ΕΚΑΒ? . Την ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος κ Δήμαρχε να την καταλογίζεται εκε;i που πρέπει και όχι σε ανθρώπους που υπερέβαλαν εαυτόν και καθήκον. Αν τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα αναφέρω, ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη.
    Σπαθάκης Δημήτρης
    Πυροσβέστης

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 11:56 δημοσιεύθηκε από ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΝΤΙΡΗΣ

    ... ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ !!!
    ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ???
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ-ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ- ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΕ ΚΑΦΕΝΕΙΑ...
    ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΣΕΠΏΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΤΛ... ΤΗΣ ΣΥΝΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ...
    ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΌΙΔΩΝ...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Συμφωνείτε με το σχεδιασμό της κυβέρνησης Σαμαρά για τη νέα δημόσια τηλεόραση;