Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013 20:47

Θύμισες της Μικράς Ασίας από τον Σύλλογο Μικρασιατών-Κωνσταντινοπολιτών Νάουσας και τον Γιώργο Κοτζαερίδη

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια υπέροχη έκθεση με θύμισες από την Μικρά Ασία και την Πόλη, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι Ναουσαίοι τις μέρες που μας πέρασαν. Εντάσσονταν στις πετυχημένες εκδηλώσεις του συλλόγου Μικρασιατών-Κωνσταντινοπολιτών και της προέδρου της κ. Πέπης Τεκίρη, μαζί με την συναυλία  της Ντιλέκ Κος και την εκδρομή στην Βασιλεύουσα που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες τα μέλη του συλλόγου. 

Καταλυτική η συμβολή του Γιώργου Κοτζαερίδη, ο οποίος ασχολείται εδώ και δεκαετίες με την διάσωση της ελληνικής πολιτιστικής παράδοσης της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Πέπη και τον Γιώργο, που μας θύμισαν μέσα από την έκθεση γκραβούρων της πόλης , εικόνων της Παναγίας από διάφορα μέρη της Μικράς Ασίας και των Πατριαρχών Αγίων της περιοχής, την μεγάλη συμβολή των αλησμόνητων πατρίδων στην θρησκευτική, κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της Ρωμιοσύνης.

Συγκινητικές στιγμές με το αυθεντικό ζωνάρι από την Απολλωνιάδα, τον προγονικό μου τόπο που εκτέθηκε, αλλά και την Παναγία του Λευθέρογλου, την Παναγία των προγόνων μου, που μου θύμισε αυτός ο μοναδικός λαογράφος της Μικράς Ασίας, που κατάγεται από τα Κουβούκλια της Προύσας.

Διαβάστηκε 129 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις