Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013 07:23

Το 2016 θα περάσει ο αγωγός TAP από τα Πολλά Νερά της Νάουσας. Πρωτοβουλία Καραμπατζού για την παροχή φυσικού αερίου στους δημότες

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στα μέσα του 2016 θα περάσει ο αζέρικος αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ από τα Πολλά Νερά της Νάουσας, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν στους κατοίκους του οικισμού, παρουσία του δημάρχου Νάουσας κ. Καραμπατζού, των αντιδημάρχων κ.κ Μαραντίδη και Βράντση και του δημοτικού συμβούλου κ. Μπουρδάνου, οι αρμόδιοι μηχανικοί της εταιρείας, το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου.

Ο αγωγός θα περάσει από 90 ιδιοκτησίες, οι οποίες θα αποζημιωθούν σύμφωνα με τις τρέχουσες εμπορικές αξίες, σε μήκος 3 χιλιομέτρων στην περιοχή των Πολλών Νερών και θα κατευθυνθεί δυτικά προς την Κοζάνη και στα μέσα του 2019, οπότε και υπολογίζεται η ολοκλήρωση του θα τροφοδοτήσει με φυσικό αέριο την Δυτική Ευρώπη.

Κατά το μήκος του θα απαγορεύεται η κατασκευή κτισμάτων 20 μέτρα, ένθεν, κακείθεν, ενώ οι δενδροκαλλιέργιες θα απέχουν 8 μέτρα. Στα χωράφια τους οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να καλλιεργούν σε αυτή την ζώνη μονοετή φυτά.

Η διατομή του είναι περίπου 170 εκατοστά, ενώ θα ταφεί 1 μέτρο κάτω από τη γη. Τα δε συστήματα παρακολούθησης του θα είναι υπερσύγχρονα και ο αγωγός δεν θα κινδυνέψει σε καμιά άλλη περίπτωση, πλην τρομοκρατικής ενέργειας, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος ενημέρωσης της εταιρείας.

Πάνω από τον αγωγό θα υπάρχει ειδικό προστατευτικό πλέγμα, ενώ το υλικό κατασκευής του είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό για να αντέξει ακόμη και κτυπήματα εκσκαφέων, αφού το αέριο θα διέρχεται μέσω αυτού με πίεση 90 ατμοσφαιρών!

Αρκετή η συζήτηση που έγινε για τα ανταποδοτικά έργα στην περιοχή, ενώ στην ενημέρωση που μας παρείχε ο δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός ( το laos-epea.gr ήταν το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που παρακολούθησε την συζήτηση) τονίστηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια με τους δημάρχους και τους αντιπεριφερειάρχες των περιοχών απ΄όπου διέρχεται ο ΤΑΡ ώστε να υπάρξουν κατά τόπο σταθμοί παροχής αερίου στους δημότες.

Μια μεγάλη πρόκληση για παροχή φθηνού φυσικού αερίου ανοίγει για τον δήμο της Νάουσας, τη στιγμή μάλιστα της αλματώδους αύξησης της τιμής του πετρελαίου.

Το ζήτημα είναι να ολοκληρωθεί σε συνεργασία με τον ιδιώτη που θα εμπορευτεί το αέριο και θα έχει την χρήση του αγωγού, η εγκατάσταση των απαραίτητων δημοτικών υποδομών, ώστε το 2019 τα νοικοκυριά της Νάουσας να μπορούν να απολαύσουν φθηνή και οικολογική θέρμανση και ενέργεια.

Δείτε τα όσα μας δήλωσε ο κ. Καραμπατζός στο video που ακολουθεί.

Διαβάστηκε 367 φορές

VIDEO Gallery

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013 08:12 δημοσιεύθηκε από Μάριος Παππάς

    Την επόμενη φορά που θα μοιράσουν ξύλα θα είσαι δήμαρχος για να μας δώσεις;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις